När det är för varmt för att sova

Bildkälla:

Bildkälla: Maxpixel
Så vad gör jag då för att lindra denna hopplösa situation och alla sömnlösa nätter. Tja, när jag väl kastat mig av och an i sängen och inte vill störa Amanda mer än nödvändigt går jag helt enkelt upp. Jag har insett att det är värdelöst att ligga kvar, höra klockan ticka, och stressa upp sig inför ytterligare en morgondag som levande zombie. På sistone har jag istället tagit mig an en ny hobby nattetid. Jag har hört att det ska vara bra att trötta ut sig genom att aktivera och stimulera hjärnan, gärna genom att lära sig något nytt. Jag har därför börjat spela poker online. Än så länge har jag inte blivit något proffs. Det fungerar dock som ett välkomnande avbrott för att bryta negativa tankemönster kring sömnlösheten, och efter ett tag börjar jag faktiskt känna mig trött och gå tillbaka till sängs. 
Ett annat husmorstips som jag ännu inte testat men som jag lär prova på redan i veckan är att frysa lakanen. Uppenbarligen ska man ta en våt trasa och stryka mot lakanen så det blir lite lagom våta. Sedan ska man lägga de i en plastpåse och in i frysen – helst 3-4 timmar innan det är dags att sova. Det är 32 grader hemma hos oss just nu så bara tanken på att krypa ner i iskalla lakan låter ljuvlig. 
Avslutningsvis tänkte jag råda bot på sommar-sömnlösheten genom att införa ytterligare en rutin. Jag brukar ju i regel duscha direkt efter träning och helst inte så sent. Läste dock att en ljummen (inte kall) dusch innan läggdags hjälper till att reglera kroppstemperaturen och gör att man sover gott i hettan. 
 Jag ska köra på med de här tipsen ett tag och lovar att återkomma om det går så pass bra som jag hoppas. Under tiden får ni gärna kommentera hur ni gör för att få en hel natts sömn just nu?
https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

2 COMMENTS

  1. Bra tips för bättre sömn. =) Själv har jag svårt att sova vanligtvis också men det blir mycket värre med den värmen som är/har varit. Ska försöka vila mindre på dagen, har nyss hört att 30 min är max även om man inte sovit alls på natten. Annars kan djupsömnen störas. Lätt att det blir ett moment 22 om man vilar för länge på dagen…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here