Nia i Orsa Grönklitt Ski Marathon

Ute med Jone och vinglar i fettysken

Resultat Orsa Grönklitt Ski Marathon 2022. Övriga resultat här.

Hej på er.

Idag har jag varit i Orsa med min bror och tävlat. Som vanligt detta år så hade jag bra skidor, bra skalle, kämpade hela vägen, men blev frånåkt på grund av sämre kapacitet än de före mig. Så återigen kan jag inte annat än att vara nöjd ändå med insatsen. Inbillar mig dock med en dåres envishet att jag inte är så mycket sämre än förr, men kanske jag är det ändå, plus att jag återigen trycker på att nivån blivit bättre!

Starten gick och jag blev avhängd direkt. Fullt blås direkt och jag hamnade i en andragrupp med cirka fem åkare, med fem åkare före i förstagruppen. Efter cirka åtta kilometer kom vi ikapp tätgruppen och jag kunde få andas en stund. Låg med i cirka åtta kilometer, innan det började köras strax innan långbacken inför varvningen.

Efter att ha släppt täten så hamnade jag tillsammans med Niklas Österberg. Vi turades om att dra i långa förningar. Låg på bra och i princip det jag hade. Hela varvet hade vi en grupp på cirka fem personer farligt nära bakom oss. Med cirka sex kilometer kvar av varvet så dyker nummer ”32” upp bakifrån och jag kastar mig in i rygg. Får ligga verkligen allt jag kan för att gå med denne okända förmåga, Österberg släpper då som tur är. Precis i botten av långbacken går jag förbi och klipper det jag har hela vägen in.

Som sagt får jag vara nöjd då jag gett allt jag har, men det är inte den här riktiga explosionen i åkningen.. Bara att jobba vidare. Det var ändå ganska roligt idag, trots att jag körde så jag höll på dö!

Siffror från klockan:

1,53,45 timmar

42,32 kilometer

22,3 km/h snittfart

173 snittpuls

184 maxpuls

485 höjd- och fallmeter

244 watt normaliserad kraft

 

 

 

 

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here