Omslagspojke, hitta.se, grusad asfaltsväg och SkiErg-planer

BloggerImage


Hade det varit 2014 eller 2015 så skulle det i helgen ha varit Dalarullen på rullskidor. Det är inte aktuellt i år vad jag förstått. Men jag kan ju i alla fall luta mig tillbaka till att jag varit omslagspojke för det evenemanget!


Hej hej. 

Idag är jag rätt mör i kroppen alltså, speciellt i benen. Var rätt seg innan jag kom upp ur sängen också. Så kan det vara ibland. Jag är ju dessutom äldre idag än vad jag någongång varit, så tröttheten kanske inte är så konstig i alla fall. Imorgon så fyller jag dessutom år och blir med det än äldre. Kul. 

_____

Jag startade appen hitta.se häromdagen och såg att dom lagt till en funktion för friluftskarta. Sjukt bra tycker jag. Då kan man se både stigar, höjdkurvor och höjder på berg. Jag gillar ju att ta mig upp på berg och kullar. Så detta är perfekt. Det var också här jag tjuvkikade lite innan gårdagens löppass för att ha något hum om hur vi skulle löpa. Dessvärre är jag inte sponsrad av hitta.se som Alex & Sigge, men det kan ju vara en bra app för det. 

BloggerImage

Friluftskartan, testa själva

_____

På slutet av gårdagens löppass så passerade vi ju skidstadion på Lugnet och sprang sedan vidare ut på Skuggarvsvägen och mot frisbeegolfbanan. Såg då till min stora fasa att det låg ett lager med grus på vägen upp emot Skuggarvet. Det innebär med stor sannolikhet att det inte kommer vara åkbart med varken rullskidor eller landsvägscykel på den vägen under ett antal månader. Det var ju inte direkt en av 2016 års bästa nyheter. Backen upp där är ju perfekt för intervaller. Det är också ett avsnitt som jag (och många med mig) använder för många distanspass, såväl på rullskidor som landsvägscykel. Nu har det helt plötsligt minskat möjligheterna en aning. Men man får väl bara acceptera det. Finns ju dessutom en cykelbana till Grycksbo nu, så man får vidga sina vyer där istället. 

Såg detta meddelandet på trafikverkets hemsida:

Beläggningsarbete: Väg 851
Meddelande: Beläggningsarbete Sundborn
Plats: Väg 851 i Falu kommun i Dalarnas län, i båda riktningar.
Påverkan: Stor påverkan
Vägnr: 851
Starttid: 2016-05-25 12:00
Sluttid: 2016-08-31 23:00Bara att gilla läget alltså..
_____

Idag tänkte jag köra styrka och SkiErg. Blir ett bra pass för dagen det. SkiErgen är ett perfekt inslag tycker jag. Vid denna tidpunkt på året försöker jag köra lite längre intervalldrag på rullskidorna, medan jag på SkiErgen kör kortare, för att få upp lite klipp och power. Tror faktiskt på den kombinationen! 

_____

Hörs senare!
https://adamsteen.se/

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here