Reporter på: http://os-2010.se/

Hej.
Jag har fått äran att skriva texter åt Zitiz inför och efter de olika längdloppen på OS i Vancouver. Här är min första text:
Inför öppningsdistansen 10 resp. 15 km F

Ikväll klockan 19.00 (damer) och 21.30 (herrar) svensk tid är det dags för de svenska medaljhoppen i längdskidor att göra sin premiär.

Ikväll vid 19.30 startar OS för Charlotte Kalla, Anna Hansson, Anna Olsson och Britta Johansson-Norgren. Det är 10 kilometer fristil som står på programmet.

Vad kan vi förvänta oss av våra svenska hopp?

Charlotte Kalla – är en klar medaljaspirant, kanske också en guldkandidat. Hon vann ju sista världscupen i Canmore för en vecka sedan, så hon blir att räkna med. Tipset är en silverplats.

Anna Haag – Som kom femma i genrepet för en vecka sedan, kan om allt stämmer åka in på en topp6-placering, kapaciteten räcker inte riktigt till medalj.

Anna Olsson – Troligen åker Anna denna distans för att ladda inför sprinten och sprintstafetten. Här kan vi inte förvänta oss mer än en topp25-placering.

Britta Johansson-Norgren – Britta har haft en tung säsong. Men hon är på uppgång, har hon en bra dag och skidorna är på topp så kan hon placera sig topp-15.

Medaljfavoriter:

Marit Björgen – Norskan är enligt många storfavorit, men jag tror att hon får svårt att vinna. Bronsmedalj är mitt tips.

Justyna Kowalczyk – Polskan har haft en rikitgt bra säsong. Troligen blir detta loppets segrare. Även om hon inte håller denna distans som sin favorit.

Charlotte Kalla

Outsiders:

Riitta-Liisa Roponen, FIN,
Evgenia Medvedeva, RUS,
Arianna Follis, ITA,
Irina Khazova, RUS,
Anna Haag, SWE,
Kristin Størmer Steira, NOR,
Kristina Smigun-Vähi, EST.

Klockan 21.30 svensk tid är det dags för längdherrarna att inleda sitt OS:

Marcus Hellner, Daniel Rickardsson, Anders Södergren och Johan Olsson ska försvara Sveriges färger. Den som kommer lyckas bäst med detta är Marcus Hellner. Marcus kan om han får till sitt livs lopp komma på pallen. Annars tror jag att han kommer hamna någonstans mellan 5:a och 8:a.

Anders Södergren – har haft en tuff säsongsöppning med mycket sjukdomar och skador. Han gör det bra om han kommer topp-15.

Daniel Rickardsson – Är fortfarande några klasser bättre i klassisk stil, jag tycker att han gör det bra om han är topp-20.

Johan Olsson – Kan vara startfältets ”dark horse”, får han till ett kanonlopp så kan det räcka till pallen. Men trolig placering för Johan är någonstans runt 10.

Medaljfavoriter:

Lukas Bauer – Visade på Tour de ski att han blir farlig. Lukas utklassade allt motstånd där och vann tämligen komfortabelt. Troligen loppets vinnare.

Pietro Piller Cottrer – Den italienske veteranen är alltid farlig, han visade det genom sin andraplats på genrepet i Canmore för en vecka sedan.

Marcus Hellner

Petter Northug – Petter har utlovat medalj och faktiskt även guld i alla lopp han ställer upp i, dock så tror jag att denna distans blir svårast för honom att vinna. Mitt tips är en fjärdeplats.

Outsiders:

Giorgio Di Centa, ITA,
Alexander Legkov, RUS,
Maxim Vylegzhanin, RUS,
Axel Teichmann, GER,
Tobias Angerer, GER,
Toni Livers, SUI,
Dario Cologna, SUI,
Vincent Vittoz, FRA,
Matti Heikkinen, FIN.

Det kommer bli ett spännande och öppet lopp, där det finns en rad åkare som har chans på medaljer.

https://adamsteen.se/
Previous articleTvå timmar skate
Next articleOS-Guld!!

Related Articles

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

Två pass på över 5 h – cykel + stak

Tjena! Igår blev det sent igen. Först fick jag hem ett av mina två nya hjul jag köpt till cykeln, dessutom en Garmin cykeldator och...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here