Foto: Torbjörn Sunesson
Resultat för loppet hittar ni här.
Idag har jag lyckats få till säsongens första seger, skönt! Jag tyckte att det kändes rätt så bra också, eller rätt så stabilt i alla fall, kunde plåga mig bra och tyckte jag återhämtad mig okej ändå. Det ska sägas att banan i Bergebo är förhållandevis tuff. Det var en världscup på dessa spår i början av 2000-talet, så den är ganska fin. Kanske inte helt optimal för att staka på och kanske inte helt optimalt före idag att staka heller. Men jag tränar ju för just stakning och långlopp, så det blir ju väldigt bra träning!  Två backar var dock så branta att det blev ”fiskebein” (saxning), det kan vara ganska svårt att saxa med blanka skidor, men går man bara med ett väldigt brett ”V” och ser till att bara saxa där det är brant så brukar det gå bra. För er som är osäkra så kan det ju vara bra att prova på träning, jag brukar tänka att jag får glida bakåt med skidorna, men absolut inte framåt, då blir det skate.
Jag åkte på ett par lite äldre double poling-skidor idag och jag tror dom gick helt okej i alla fall, kunde inte riktigt jämföra med någon.  Som sagt så var det en okej känsla i kroppen, trots att jag kört en något hårdare vecka träningsmässigt med 12,20 timmar, varav 2,20 av dessa timmar var i AIII-intensitet eller högre.  
Tycker att jag håller en rätt skaplig klass på traditionella lopp och är ganska säker på min förmåga här. Jag kan gå ut i en fart och sedan kriga mig igenom loppet. Det är svårare med långlopp, men jag tror att det har satt sig på huvudet sedan förra veckans miserabla insats i Craft Ski Marathon, skidorna var bedrövliga där och jag tror att jag kan skylla det mesta på dom. Förhoppningsvis går det bättre på lördagens Moraloppet! Planen är att träna lite mindre och försöka hitta lite form. 
Siffrorna från loppet: 28,32 minuter, 9,96 kilometer, 178 snittpuls, 185 maxpuls, 20,9 km/h snittfart och 245 höjdmeter. Tack för ett fint arrangemang av Domnarvets GOIF och kul att Alfons var på plats också!

Foton: Amanda Persson
Puls-, fart- och höjdkurvor från loppet
https://adamsteen.se/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here