Sista dagen med grabbarna och amorteringsfritt bolån

Hej på er. 
Igår var sista kvällen med grabbarna. Jag cyklade för att hämta Alfons på dagis. Perfekt väder för det och nästan vindstilla, första dagen på fyra år, hurra! Hemma så var vi ute och lekte lite i lekplatsen och sedan blev det mys i soffan. 
Idag blev det en ny morgon med mycket saker att styra upp. Jag kommer väl in i rutinerna snart, men det är en del att tänka på. Dessutom är det en skaplig bit till bilen, så det blir en del släpande av prylar, barn och hund dit. Men det går ändå bra. Efter att jag lämnat Alfons på dagis så åker jag till Amanda för att lämna av Boris där. Sedan kan jag släppa ner garden en aning vad gäller ansvar. 
Då det är onsdag idag så väntar det löpintervaller i Falun med Simon. Jag har inte tränat en sekund sedan söndagens Wings For Life, så det kan ju bli spännande. Känner dock inte av benen så farligt idag, det är ju ett plus. Nu väntar några dagar där jag har mer tid för träning igen, så då gäller det att ta chansen. På lördag så väntar det ett träningsrace löpning, 10 kilometer runt Tisken. Denna vecka blir med tanke på det lite lägre i mängd, men det tar jag igen senare. 
_____
Nu i dessa tider med Corona-oron så har det dykt upp en del möjligheter också. På bolånet jag just tagit med lägenheten som säkerhet så valde jag att ansöka om amorteringsfritt ända fram till den sista augusti 2021. Perfekt för att själv investera dessa pengar och hoppas på bättre avkastning än vad räntan är. Jag öppnade ett nytt ISK-konto på Avanza dit jag ska sätta de pengarna som annars skulle amorteras. Planen nu är att sätta dom i fonden Avanza zero. Hoppas på att det genererar okej i alla fall. Ligger jag sedan plus när det är dags att amortera så skickar jag in en klumpsumma, eller så låter jag det ligga ytterligare. 
Visst är amortering en form av sparande och det är ju skönt att vara skuldfri. Men när man är intresserad av ekonomi och investeringar så tror jag detta kan vara en bra sak att göra. För många andra kan det ju vara bra att sätta pengarna på ett sparkonto för att bygga upp en buffert. Just nu har jag bytt bank på mitt sparkonto till ”Avida Finance”, dom erbjuder nu 1% i sparränta, bättre än inget. 
Det man inte ska göra är att söka amorteringsfritt och sedan konsumera upp de pengarna, då är det nog bättre att fortsätta amortera. Men det är min åsikt. 
https://adamsteen.se/
Previous articleSnart slut på gym +ANNAT
Next article20 x 60”-60”

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here