Skateintervaller och lite maxstyrka

Det ska då vara så kallt jämt. Idag blev det byte av handskar i bilen vid halvtid pga frös sönder händerna och ullstrumpor som pjäxöverdrag

Hallå!

Vill ni ha vloggar så lär ni väl se på dom?! Annars är det liksom ingen idé. In och kolla den senaste nu från Orsa Grönklitt Ski Marathon, nu och inte sen!!

Jag har idag kört skateintervaller i Bergebo. Men jag har givetvis jagat timmar också. Det blev en lång uppvärmning på 90 minuter, med fem impulser. I botten av spårbädden var det stenhårt och halvt isföre, uppepå det låg det 4-5 centimeter kärv nysnö, så det säg något jävulskt. Att det ska vara så svårt att dra/packa nytt..

Intervallerna var förlagda runt det elljusupplysta 2,5 km-spåret och jag körde 10 x 4 min (1 min vila) + 10 x 10”-20”. Trots det tunga föret lyckades jag ändå snitta 21,3 km/h, pulsen var dock inte jättehög med en maxnotering om 174 slag/minut. Men jag blir mest stum när det är tungfört och får inte riktigt upp pulsen.

Mot slutet av intervallerna kom pistmaskinen ut, men på de ställen där den hunnit pista blev det istället galet mjukt så skidan sjönk 10-20 centimeter i varje skär, vilket gjorde att nysnön var att föredra sjukt nog.

Nåväl, det blev ett bra pass och jag fick flåsa lite åtminstone. Det slutade på tre timmar prick och 49,8 kilometer. Som avslutning hemma körde jag två set av min maxstyrka + maghjul!

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here