Snabbfört klassiskt pass

Klassiskt på mina Fischer med skins idag

Vändpunkten för dagen, vid Stångtjärns 6 km-spår

Hej!

Ni har väl inte missat min senaste vlogg?!

Då det råder någon form av tö nu efter den sinnessjukt långa perioden med rysskyla och jag skulle åka klassiskt så valde jag mina skins-skidor. Trots 2-4 plusgrader så var det ganska klart väder, vilket gjorde spåren något isiga och snabba.

Jag tog mig till Bergebo och hade som mål att åka Falun Borlänge-spåret i 1 h 15 min bortåt, för att sedan vända hemåt. Men då jag var så pass nära Stångtjärn valde jag att vända vid bilden ovan, efter cirka 1 h 20 min.

Längs spåren bortanför Vargliden och till Stångtjärns spår så var det lite sämre preparerat och mer is, där hade jag lite sämre fäste. Jag försökte dock sparka med benen så gott det gick. Längs spåren i Bergebo hade jag bra fäste nästan hela tiden.

Under passets gång körde jag fem stycken stakimpulser bortåt och fem hemåt. Jag fick ihop 2 h 35 min och 39,7 kilometer. Avslutningsvis körde jag också en lättare variant av min maxstyrka.

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here