Stakintervaller och stavbrott, sådär kombo

Tillbaka i grannkommunen igen, efter 14 timmar på vift. Fy fan. Vilka dagar. Snart utbränd, igen. Dagen började ju så bra med Trumps seger och allt, sedan så gick det sakta nedåt. Först genom att jag var dödstrött, svårt att sova en tid nu igen. Vägde mig och var fet som ett as igen. Åt ändå några hekto lösgodis i hopp om att försöka få lite energi inför träningspasset. 
Åkte upp till Lugnet och blippade in mig med mitt försäsongskort för 2000 SEK, sedan var det dags för uppvärmning. Frös som en gris om fingrarna, trots att jag använde ett par tjocka satans vantar från ett svenskt handskmärke som ger bort handskar till alla, förutom mig. Värmde upp i 40 minuter för att få lite timmar och bränna bort mitt drypande fettlager igen. På sista kvarten av värmningen så lade vi in fem stycken stegringar till maxfart, det gjorde att känseln kom tillbaka till fingrarna igen. 
Tryckte igång intervallerna tillsammans med min bror Jonatan. Vi skulle köra: 10 – 8 – 6 – 4 – 2 minuter + 10 minuter 40″-20″. Två minuter i vila mellan allt. Jag körde väl i princip samma som planen, förutom de två sista längre intervallerna, jag ramlade nämligen efter 2,43 på den fyra minuter långa intervallen, reste mig snabbt upp och insåg att jag brutit staven. Åkte direkt till staketet och slog av den ytterligare en gång, samtidigt som jag svor över de personer som plogat sönder spåret så till den milda grad att de näst intill lyckats ploga fram en ny inlandsis. När vi började passet var det nästan fritt från folk och inga bekymmer, sen ändrades det. Som tur är så hade jag mina skatestavar i bilen (ej 83%, #FUCKFIS) och kunde i alla fall avsluta passet. Om än inte med flaggan i topp.
Fick upp skaplig puls till slut, hade lite träningsvärk sedan gårdagens gym, höll inte så snabb fart i den brutala nysnön, men jag hade nästan hängt med Skåningarna på deras AI, om de hade stakat på skidor med fiskfjäll. 
Efteråt så fick jag åka hem till mina föräldrar för att kapa i ordning en ny stav, samt ytterligare ett par. Tur man har sponsring på stavar i alla fall. 
Imorgon så blir det en lång jobbdag, ska till Örebro på någon jönig kurs, inte alltför sugen på det. Var åtminstone smart nog att lägga in en vilodag, måste även fasta då. 
Hörs.

https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here