Statistik från en vilodag

Så många timmar har jag skrapat ihop på denna veckas fem träningsdagar. Inte illa pinkat av en trähäst
Idag söndag är det vilodag och givetvis även ledigt från jobbet. Dessa dagar är sällsynta, visserligen två sådana denna veckan, men annars så inträffar det inte alltför ofta. Så jag passar verkligen på att njuta. Det enda vi planerat idag är att ta ut Boss på en promenad i det snötäckta landskapet. Här i grannkommunen är det strax under nollan och det snöar lätt. Varenda dag denna vecka så har det här i Borlänge varit vinter, medan det nere på låglandet i Falun varit helt fritt från snö. Sjukt hur det kan skilja så mycket på 20 kilometer. 
Denna dag är den sista på träningsperiod nummer sju (av 13). Skrapade ihop 65,40 timmar på de senaste fyra veckorna: 12,30 – 18,00 – 15,10 – 20,00. Fin period minst sagt. Efter 28 veckor på detta träningsår så har jag fått ihop 441,35 timmar, det ger ett snitt på 15,45 i veckan, eller 2,15 per dag. Det bästa av allt (tror jag) är att jag inte bara kan säga att jag någonsin tränat så mycket, jag har inte heller tränat så bra något år tidigare. Skulle vilja säga att min kost varit bättre, livet runt omkring varit mer strukturerat och träningsplanen har varit med uttänkt. Det enda som kanske inte varit bättre är väl återhämtningen då jag jobbat mer, men samtidigt så är ju det en del av livet och något som jag måste ta hänsyn till. Det funkar nog rätt bra på min nivå att jobba och träna faktiskt. De som presterade klart bättre än mig på exempelvis 80-talet jobbade ju garanterat heltid. Vill man så kan man. Framöver så kommer det dessutom bli mindre och mindre träning, det kommer inte bli alltför problematiskt att skrapa ihop de återstående 258,25 timmarna till mina planerade 700 på återstående 24 veckor av träningsåret. 
Kommande träningsvecka blir lite mer kvalitativ tänkte jag, kommer köra minst ett intervallpass med elghufs, kanske ytterligare ett. Eventuellt kan det bli ett stakintervallpass på konstsnöslingan också, vi får se. Dessutom blir det såklart ett maxstyrkepass. Säsongen är nära nu. Eller ja, de tävlingar jag vill åka bra på är ju först i januari. Något jag ser fram emot är att testa våra nya Twin skin-skidor, ska bli skönt att kunna åka klassiskt med bra fäste, samt att slippa valla om inför varenda klassiskt pass. Tidigare vintrar så har det istället blivit skate, eller stakning. Och jag vill ju spara mina stakmuskler i veckorna under säsongen.
Eftersom att det är vilodag idag så kör jag ju givetvis en 24-timmarsfasta. Gillar det fortsatt skarpt och kommer således även framöver lägga in en sådan dag i veckan. 
Nog babblat för nu!

https://adamsteen.se/
Previous articleSnus
Next articleFin promenad i vinterlandskap

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here