Stavlöp-intervaller

Hej!

Har ni sett den senaste vloggen?! Bra!

Löpning med stavar, stavgång, sprättande stavgång, elghufs, och så vidare. Kärt barn har många namn. Jag har aldrig riktigt förstått skillnaden mellan alla dessa namn. Det jag vet är att det var längesedan sist jag körde intervaller med stavar och att det är betydligt jobbigare än att bara springa.

Idag var det dags för ett pass med stavar i händerna och löparskor på fötterna. Jag är i färd med att försöka ändra mitt upplägg en aning nu, det är inte hållbart att träna på nätterna och samtidigt jobba. Ni har hört det förr men jag ska ge det ett försök till förändring. Förhoppningen är att träna lite mindre, lite annat och försöka återhämta mig bättre. Men det blir en smygstart nu med en successiv förändring är tanken. Denna vecka blir det mestadels intervaller och nästa vecka ska jag försöka få in lite extra mängd då jag är åtminstone är ledig torsdag-söndag.

Upplägget idag var uppvärmning till Bjusanvägen, mellan Mats Knuts väg och Bjusan. Där sprang jag:

– 3 x cirka 7 min 40 sekunder

– 2 x 10 x cirka 10 sekunder, med joggvila ner

Efter de långa intervallerna joggade jag nedåt mot starten igen, efter de två första så stannade jag till ungefär halvvägs för att köra de kortare intervallerna. Dessa kortare intervaller efterföljdes också av joggvila ned till samma punkt.

Det kändes i kroppen och främst benen att jag inte kört detta på länge, trots att jag verkligen försökte tänka på att hålla igen och inte kräma ur allt som fanns.

Allt som allt landade detta pass på 1 h 45 min och 19,9 kilometer. Efteråt blev det gluteus-styrka. Även styrkan ska jag försöka ändra på och dra ned en aning på framöver.

 

Related Articles

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

90 km och lite till

Tjena! Ja, som vanligt tog det sin tid för mig att komma ut på träning. Men vad gör väl det om hundra år?! Dagen till ära...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here