Skierg 4 x 5000 meter

4 x 5000 meter satt som en fläskläpp!

Godkväll!

Första Skierg-passet sedan den 15:e maj idag!  Då passade det väl fint med en liten mjukstart om 4 x 5000 meter?! Tänkte så jag också! Men skämt och sido så blev det ”inte så jobbigt” trots allt. I början var det jobbigt för att det var så långt kvar och mot slutet blev det jobbigt muskelärt. Men jag höll fan på mig i princip hela passet.

Efter en uppvärmning på 10 minuter i klassiskt sub 2,00-tempo, med 20 snabba drag vid minut fyra (sub 1,45) och åtta (sub 1,40) så var det dags att dra igång.

Här är utfallet och tiderna svart på vitt från dagens skierg-intervaller:

Fin progression och med kontroll. Motstånd 8 och dragfaktor 121.

Som avslutning på passet ute på balkongen blev det strax över fem minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1. Enligt pulsklockan samlade jag ihop 40 minuter i röd zon under de 1 h 45 minuterna jag fick ha kul idag!

Avslutningsvis blev det en aningen lättare variant av mitt maxstyrkepass!

 

Previous articleStavlöp-intervaller
Next article10 löpintervaller

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here