Skierg 4 x 5000 meter

4 x 5000 meter satt som en fläskläpp!

Godkväll!

Första Skierg-passet sedan den 15:e maj idag!  Då passade det väl fint med en liten mjukstart om 4 x 5000 meter?! Tänkte så jag också! Men skämt och sido så blev det ”inte så jobbigt” trots allt. I början var det jobbigt för att det var så långt kvar och mot slutet blev det jobbigt muskelärt. Men jag höll fan på mig i princip hela passet.

Efter en uppvärmning på 10 minuter i klassiskt sub 2,00-tempo, med 20 snabba drag vid minut fyra (sub 1,45) och åtta (sub 1,40) så var det dags att dra igång.

Här är utfallet och tiderna svart på vitt från dagens skierg-intervaller:

Fin progression och med kontroll. Motstånd 8 och dragfaktor 121.

Som avslutning på passet ute på balkongen blev det strax över fem minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1. Enligt pulsklockan samlade jag ihop 40 minuter i röd zon under de 1 h 45 minuterna jag fick ha kul idag!

Avslutningsvis blev det en aningen lättare variant av mitt maxstyrkepass!

 

Previous articleStavlöp-intervaller
Next article10 löpintervaller

Related Articles

ICA-Loppet 2024

Här kommer en vlogg med bland annat löptävlingen ICA-loppet, träning med min bror Jonatan, inslag av Alfons, häng i sommarstugan och MYCKET MER! _____ Bli medlem i...

10 mil cykel – det skulle ju inte regna!

Hej! Det finns en VLOGG ute för medlemmar nu. Släpps imorgon tisdag 16:30 som vanligt, för övriga. På eftermiddagen åkte jag och Alfons hem från sommarstugan....

MTB + löpning + hopp

Tjena! Det har ju faktiskt tränats några timmar idag igen. Först fick jag låna ihop utrustning och cykel för att kunna åka mountainbike tillsammans med...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here