Tack och godnatt.

November morgon tidig timma
Där står en här i väntan
Där står en här i dimma
Hör i detta töcken
Hur tystnad tvingas vika
I facklors sken föds rörelse
Föds liv
Man väntar
Och önskar att väntan snart är över
Månget sinne kan redan ana
Lukten av brunnet krut
Se hur dimman lättar
Och för dagen banar väg
Bland tusenden av män
Här framstår klarast en
Han stiger fram
Han äntrar sin häst
Den nötbruna hingsten Streiff
Han rider längs rader av män
Han hälsar dem
Han kallades den store
Adam Steen var hans namn
Ett lejon ifrån norden
Så var i krig hans hamn, 
Som dog då kulor ven. 

_____
Sådär, då var säsongspremiären avklarad. Kanske även säsongs- och karriäravslutningen. 
Nej, idag gick det tungt. Kände i princip direkt att kroppen inte var pigg. Jag kunde inte ta i, svag, seg, trött och sänkt. Jag blev varvad fem(!) gånger av de främsta.. Fick stryk av 4-5 tjejer också. 
Frågan är vad detta leder till ens? Varför gör jag detta? Jag har inga bra svar på det själv ens. 36 år gammal och offrar allt för denna träning. Stressar upp mig något fruktansvärt över denna träning som är på liv och död för mig. Men det är som att jag har tappat syftet till varför jag håller på, det finns ingen riktig glädje. Allt är bara stress och måsten. Det känns lite uppgivet nu som ni märker. Mycket mentalt också, vilket ni också kanske märker. 
Vet inte riktigt hur jag ska göra framåt. På något sätt vill jag ju hålla på med detta också, men jag vill ju försöka hitta glädjen och leken i det här också. Allt blir ju så påfrestande mentalt när det är som nu. Kroppen  har inte riktigt heller varit pigg på slutet. Även känt av konstigheter i magen som magknip, halsbränna och bajsat blod vid några tillfällen. Låter som dåliga bortförklaringar, men men. Jag tror jag är på väg att bli utbränd alltså. 
_____
Under loppet så kände jag som sagt direkt att kroppen inte var pigg. Var sugen att bryta efter en kvart redan. Men jag tänkte att det var bra att få sig en liten genomkörare när man ändå tagit sig upp i ottan och åkt hela vägen till Grönklitt. Så jag bet ihop och körde det jag hade hela vägen. Det gick i ultrarapid, men jag gav åtminstone inte upp. 
Här är lite siffror från pulsklockan:

_____

Avslutar med två länktips:
– Kolla in de fina termosarna, förvaringskärlen och nappflaskorna från Klean Kanteen. Ni hittar dom här.
– Spana in Qwetch snygga termosflaskor. Ni hittar dessa här,
https://adamsteen.se/

Related Articles

En rad olika stakintervaller

Tjena! Hoppas ni inte missat den senaste vloggen?! Igår var det en skön och välbehövlig vilodag. Jag och Alfons åkte till sommarstugan. På vägen hämtade jag...

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

14 COMMENTS

 1. Givet dina förutsättningar för dagen, vad annat var att vänta?
  På ett sätt är du en brutalt tuff hjälte, reser till "Klittan" utan att ha stått på skidor denna säsong, eller har jag missat nått?
  Har tjatat om det förr, det krävs timmar och åter timmar på snö för att "klippet" ska sitta där.
  Du åker rullskidor dagen innan och känner dig inte på topp, vad kan man vänta sig då, visst, det kan vända…men icke troligt enl. mig.
  Hur har du testat materialet innan?
  Du tränar väldigt målmedvetet, uppoffrande, men när det vankas det du tränar för, så ger du dig själv fullständigt urusla förutsättningar att lyckas, både vad gäller material under fötterna + förberedelser som vila, närhet till spår o dyl., m.a.o. finns en hel del att förbättra.
  Du är inte bara att ställa ut grejerna på spåret o tro att man ska lyckas, det var det inte när Pappa-Stak var yngre, det är det inte heller nu, när du vill lyckas.
  Jag skulle lätt kunna skriva en 10 A4 med tankar tips, men vet inte om du vill höra.
  Slutligen, halsbrännan ska du verkligen inte negligera, inga konstiga pulsloopar i samband med det hoppas jag?
  Nya tag, spotta i nävarna, ägna mer tid till detaljer…o stressa mindre.
  Vänliga hälsningar.

 2. Nej det är sant! Inga skidor sedan mars. Men det funkade förra året och året innan det. Brukar alltid känna mig seg dagen innan, så antog det bara var mentalt 🙂 inte testat, men skidor som gått bra förr 🙂

  Nej, så är det ju. Du har rätt. Jag tar gärna emot 10 A4 med tips. Du kan få maila mig dom om du vill: [email protected]

  Inte? Vad är det för fara med det? Vet inte om jag haft det? Hjärtat kan slå lite konstigt ibland har jag märkt. Men inte mer än vanligt.

  Japp, jag försöker!

  Uppskattar dina kommentarer, tack!

 3. Slappna av lite. 😉😍

  Ta träningen o se den som kul istället för ett måste. Kör några hårda pass i veckan som funkar sen låt de andra styra efter
  vad som är kul just den dagen.
  Tror inte du blir sämre på det. Men inte lätt heller o bara ändra.

  Hitta en ny sport kanske? Det upplever jag funkar kanon som tar bort de tråkiga rullpassen i regn. tex cykel, klättring, kanot mfl.
  Eller ngt annat intresse på fritiden. 🤔

  Särskilt detta år kan man ju testa nya saker…lär ju ändå inte bli mycket tävlingar.

  /lycka till.

 4. Ja jag vet. Lättare sagt än gjort dock 🙂 var dock lugn och inte arg efteråt/under idag, så det var ju bra 🙂

  Det har du rätt i. Tror inte jag heller att jag skulle bli 🙂

  Ja kanske! Iaf någon form av intresse 🙂

  Precis! Nej, det är nog tveksamt! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here