Tävlingspremiär – 15 km stakning på Lugnet

Hej!

Idag har jag gjort tävlingspremiär i ”Simon Andersson new year invitational race” på Lugnet. 15 kilometer klassiskt med individuell start. Fyra varv x 3,75 kilometer på världscupbanorna, röd, blå, röd, blå bana.

Jag var lite osäker på huruvida det skulle gå att staka banorna, men det gick över förväntan, så det var kul!

Kände mig en aning seg till en början och inte riktigt i tävlingsmode. Men jag jobbade mig in i det hela och lyckades avsluta snabbare än jag började. De två sista varven gick tre sekunder snabbare än de två första.

Kroppen var som sagt lite seg till en början och jag trodde aldrig jag skulle ta mig igenom det, men sen vaknade jag till och det kändes ganska bra på slutet. Jag blev ikapp och ifrånåkt av Gabriel Thorn som faktiskt vann hela loppet, även han stakade och var cirka 2,5 minuter före mig.

Simon Andersson och Karl-Johan Westberg var cirka 1,45 före mig. Filip Danielsson cirka 1,15 före mig. Därefter kom jag. Jag slog i alla fall Gustav Nordström som också stakade.

Jag är ändå ganska nöjd med genomförandet. Skönt att dra av plåstret och våga tävla. Nu känner jag mig ändå skapligt redo att tävla kommande lopp. Kul!

Lite siffror från loppet:

43,00 minuter

15,04 kilometer

21,0 km/h snittfart

169 snittpuls

180 maxpuls

560 höjdmeter och fallmeter

238 watt normaliserad

 

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here