Testrace i Dala-Järna

Tufft race på förmiddagen. Vi körde 2,5 + 5 + 2,5 + 2,5 km (dock så varvade vi utan att åka in på stadion, vilket gjorde att det blev 500 kortare per varv, mer backar och jobbigare), totalt 10,5 kilometer cirka. 
Jimmie Johnsson körde hårt från start. De som orkade hänga med längst var jag och Akira Lenting, de två turades om att dra i ett bitvis väldigt hårt tempo, och bitvis i ett lugnare. Med cirka 500 meter kvar stöter Jimmie, jag går med och Akira släpper. I spurten så går jag upp jämsides med Jimmie, kollar på honom och backar sedan ner igen. Jag hade ProSki 2, han SweNor 3, så jag hade således aningen lättare rull, därför vågade jag inte spurta om, hade dessutom inte dragit något. 
Kroppen kändes ganska bra idag och det var bara någon lättare tendens till kramp i ryggen. Men mycket bättre än under den senaste tiden. 
Snittpulsen under det 23,41 minuter långa racet var 180 och maxpulsen var 195
Övriga deltagare på racet var:
Adam Larsson 4:a
Jesper Nyström 5:a
Mikael Sandgren 6:a
Oscar Ivars 7:a
Vi träffade även på king-åkaren Jens Eriksson som var på banan och körde skatedistans. 

https://adamsteen.se/
Previous articleDala-Järna nästa
Next articleTvå timmar skate

Related Articles

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

En 60:a skate

Tjenare! Rysskylan fortsätter med full kraft här, likaså snöandet. Men timmarna måste ju in ändock. Idag fick jag till min stora glädje inviga Igeltjärnsvägen för första...

4 COMMENTS

  1. Jag har beslutat att hoppa över CX-säsongen detta år, till fördel för skidåkningen. Så får vi se om jag är tillbaka på arenan nästa år!

  2. Så jävla rätt tänkt där steekis. Tror på dig den här säsongen. Skulle du bara försöka hänga med JJ lite oftare på hans tuffa stak-pass så skulle det bli riktigt bra på långloppen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here