Träningscomeback – 22 km löp och TRX

Tjo bror!

Då var min period på hundra timmar utan träning bruten. Skönt som stryk. Jag tog en liten joggsväng runt mina favoritställen i Falun; Jungfruberget, Hornberget (två vändor upp till Lostenen från olika håll) och Lugnets högsta punkt. Faluns finest alltså. Det är ju fan så fint även här, men det når tyvärr inte riktigt upp till de mäktiga lederna omkring Tjärnaberget och Muskboberget. Dock blir det fin stigning även på denna runda jag sprang  i Falun idag. När jag för andra gången var uppe på Hornberget vid Lostenen, så hade jag sprungit 11 kilometer och klättrat 400 höjdmeter, på strax över en timme. Det är ju ändå helt okej! 
Efter ovan nämnda geografiska punkt så sprang jag sedan ner mot Skuggarvsvägen. På första bästa platta ställe så stannade jag till och körde 100 spänsthopp (5 x 8 jämfotahopp + 6 enbenshopp/ben). Joggade sedan vidare upp till Lugnets högsta punkt: 305,9 möh, (jämförelsevis så mäter Hornbergets högsta punkt ståtliga 330 meter över havet). Därifrån så joggade jag sedan raka vägen hem till Britsarvet igen. Den biten är väl i det närmsta bara utför eller platt, sprang dessa 5,07 kilometer på 21,28 minuter (4,14 min/km). Ökade farten en aning, för jag ville hålla tiden till mina planerade två timmar, dessutom så kändes det skapligt och jag ville rensa ur systemet en aning sedan vilan. 
Tillbaka i Britsarvet så bytte jag tröja och begav mig direkt till Actic Britsarvet för att blåsa av

https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

2 COMMENTS

  1. Ska själv börja med trx träning nu, och undrar hur du upplever skillnaden mellan trx mot styrketräning med vikter? Var det jobbigare/svårare med extra balans momentet?

  2. Bra.

    Ja, det är ju lite som att jämföra äpplen och päron. Du blir ju mer stark i bålen och med den egna kroppen om man kör TRX, upplever jag. Det var faktiskt mer utmanande att köra med den bollen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here