Tre h+ skate!

Här sitter jag och Adde Larsson på en bänk i Falun och tar igen oss
Har alltså åkt skate i tre timmar idag. Hur sjukt?! Detta är bara det andra passet för i år. Egentligen är det väl inte så konstigt, skate är inget jag prioriterar längre och nu under barmarksperioden så finns det ju en rad andra träningsformer som jag gillar bättre. På vintern blir det däremot mer naturligt med att åka mer skate, dels för att stakning enbart som träningsform då sliter väldigt mycket och sen är jag rätt lat och orkar inte riktigt valla fäste, speciellt inte då vädret skiljer sig så oerhört från dag till dag (oftast), så att man varje gång måste valla nytt fäste. Men egentligen så är det nog inte alltför dåligt att träna skate, rörelsen framförallt i växel tre är ju ganska lik stakningen. 
Jag tog bilen hem till Adam Larsson idag (måste ju vara noga med att dra mitt strå till stacken vad gäller miljöförstöringen också) och därifrån drog vi iväg på en runda som skulle ta ungefär tre timmar. Vi körde direkt ut till cykelbanan på riksväg 293, åkte in till Falun och bort till Källviken. En stund efter Källviken och cirka halvvägs in i passet så lade jag in mitt sedvanliga block med tio fartökningar á 20 stavtag (lika många i vila mellan varje), bara för att få ”något annat att göra” och för att utmana kroppen lite mer. När blocket var klart så hade jag tagit mig ungefär halvvägs uppför backen till ”Falukrossen”, jag fortsatte då hela vägen upp till toppen i AII-tempo ungefär, åkte sedan nedåt en bit för att möta Adam, innan jag vände upp igen för att ta mig till toppen en andra gång. Fint med höjdmeter. Rutten fortsatte sedan till Aspeboda, ut till riksväg 293 igen och sedan hem till Borlänge. 
Det blev ett lugnt och fint pass idag. Hade rätt låg puls, så jag trodde jag var lite låg på energi då jag endast åt tre ägg till frukost idag, samt drack vatten under träningens gång, men under mina fartökningar så kom jag rätt snabbt upp i puls och jag var aldrig speciellt trött, eller kände mig låg, så det var ju bra. Trots att jag kör/kört så lite skate så funkade det ändå helt okej teknikmässigt, men det vore väl konstigt annars, när jag nästan hållit på med ”bensärande” i 20 år. 
Totalt blev det 3,10 timmar, 50,78 kilometer och 580 höjdmeter. Lagom för idag. Har även precis varit ute på en hundpromenad på drygt en mil, det slet nästan mer än träningen, då jag nu är helt färdig, blir inte många mer knop denna lördag, vi hörs imorgon!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here