Turkietresan 2013

Lördag kväll den 13:e så kom jag till hotellet i Turkiet, Alanya. Satte mig och läste bok, en av fyra stycken som jag läste under veckans gång. Känner mig lugn och trivs med att jag gjorde denna resa, vilket jag i princip gjorde hela veckan. Det var skönt att inte ha någon mobil påslagen, skönt att klara sig utan Facebook, Twitter, Instagram och bloggen. 
Det jag gjorde under mina dagar här nere var: sov ut, gick på stan, kollade in omgivningarna, åt mat (mestadels pasta carbonara och pizza hawaii, men även plankstek), tränade och satt på balkongen.
Den träning jag bedrev var i kort: en timme varje dag, först jogg, därefter hoppstyrka/spänst, sedan 10 – 20 minuter intervall (fördelat på korta intervaller med kort vila), och sedan avslutades jag alltid passet med 10 – 15 minuter uthållighetsstyrka på balkongen. Korta, rätt hårda och fina pass alltså. Kändes bra att jag trots allt tränade när jag var där nere och fick in någon form av rutin. En av dagarna så hade jag en (vänlig) hund efter mig igenom hela staden, trots att jag sprang över gatan några gånger för att bli av med den. 
Kände/känner mig stolt att jag drog på en spontanresa och var glad över möjligheten att jag kunde åka. Jag spanade in den fina hamnen på andra sidan berget jag bodde, gick ut på en lång brygga och fick se det vackra medelhavet, besökte en grotta (besöksvariant) som var väldigt cool, fick bevittna fyra regndagar och där en av dagarna bjöd på ett brutalt regn- och åskväder. 
Tränade en dag på ett lokalt gym, våra här hemm i Sverige är bättre vill jag lova. Jag besökte ett Turkiskt badhus (hamam), och fick peeling, massage och ansiktsmask. Kul upplevelse. Badade också en gång i havet, och det var inte alls kallt.
Så i stora drag så njöt jag, trots att vädret inte var på sin bästa sida och att jag endast hade en dag på stranden med riktig solning. 
Tror detta var en välbehövlig resa, och jag kände mig inte ensam eller orolig. Glad över det. Kändes nästan mer ensamt att komma hem till Falun igen av olika anledningar.
Igår tog jag det bara lugnt och umgicks med mina skidåkarvänner, var till och med upp till Mora en sväng för att hälsa på några av dom där. Glad att dom finns, ingen nämnd ingen glömd!
Och så bilder från veckan:

Hotellrummet på hotell Angora apartment.

Vy från balkongen.

Patrik Sjöberg – Det du inte såg.

Hamnen.

Berget Kale, och vägen upp dit där jag sprang varje dag.

Stranden.

Syns inte så mycket på bilden, men detta var ett av de värsta regn jag upplevt.

Soldagen på stranden!

Här är klockan nästan solnedgång.

https://adamsteen.se/
Previous articleI Falun
Next articleLandsvägspremiär!

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here