Två timmar skate på blandade underlag + mycket annat

Petrusko är en väldigt inspirerande spar- och aktieperson för mig som jag följer både på twitter och på hans blogg. Så det är kul för mig att kunna inspirera honom och kanske några andra också. När det kommer till mig så kanske jag får lite utbrott ibland och visar upp ett omoget språk. Det får jag be om ursäkt för, jag har lite lätt tourettes eller någon annan bokstavskombination kan jag tänka mig, i alla fall i stressade situationer, tävling- eller tränings-tillfällen eller när jag irriterar mig på något. Oftast är jag inte så i verkligheten, utan jag är ganska lugn och tillbakadragen för det mesta. 
När det kommer till investeringar för egen del så har jag i dagarna sålt av hela mitt innehav i Lendify. Mest för att jag tröttnat på det och tycker det är roligare med börsen och aktier. För pengarna från Lendify så betade jag av lånet på värdepapper ytterligare. För kommande utdelningar och alla intäkter framöver kommer jag fortsätta beta av lånet under året. Med största sannolikhet kommer jag ha betalat av det när året är slut, vilket känns skönt. Börsen har gått bra för mig på slutet och jag är i år upp drygt 12% på mina innehav. För framtiden är jag försiktigt positiv och försöker inte göra några stora beslut, jag ligger lugnt kvar i minna innehav. De största innehaven jag har nu är i följande storleksordning: Investor, Castellum, Industrivärden, Swedbank och Latour. Egentligen är nog det smartaste på sikt att investera i billiga indexfonder, typ ”Avanza Zero” och ”Avanza Global”, men det är inte riktigt lika roligt som aktier. Sen kan det kanske också vara smart att få med lite småbolag och tillväxtmarknader. 
Jag har även skiftat mellan olika banker för min buffert till de som erbjuder bäst ränta. För närvarande har jag Nordax som erbjuder 0,95%, fria uttag och insättningsgaranti. 
Nog om börs. 
Avslutningsvis så vill jag visa upp Amandas senaste kreation när det kommer till att göra mäktiga efterrätter:

Denna goda skapelse ska vi få äta ikväll då vi firar Alfons mormor som fyller år imorgon! Hon är den nya tårtgeneralen Amanda!

Avslutningsvis vill jag tipsa er om lån utan uc!

https://adamsteen.se/

Related Articles

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

Åkt Vasaloppet idag

Hej. Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var...

2 COMMENTS

  1. När man ser denna fantastiska efterrätt påminns man om hur lätt det var att hålla sig lätt och slimmad när man var singel. Man var inte lika kreativ i skapandet i köket på den tiden kan man säga… 😉

    Fördelarna uppväger dock nackdelarna förstås… 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here