God förmiddag kära vänner, hoppas ni haft en lika fin morgon som mig!
Här bjöds vi på en strålande sol och fem minusgrader till en början, men nu börjar temperaturen leta sig uppåt över nollan. Jag började dagen med att träna med skidprofilen. Startade mitt pass redan klockan 07,20 för att få lite extra tid i träningsdagboken, det gäller att försöka nyttja dagen på bästa sätt. Jag åkte uppe i Bergebo idag, med tanke på gårdagens rejäla töväder och nattens minusgrader så går det ju inte begära att det ska vara lätt att åka skidor i den ganska isiga hinnan. Dessutom så har undertecknad en rejäl träningsvärk från gårdagens gymsession. Så det måste ha sett riktigt roligt ut när jag stapplade runt på skidspåren. Det var riktigt läskigt utför. Jag började med ett varv runt den kuperade elljusfemman, men jag insåg snabbt att det inte skulle fungera att åka där hela passet utan någon vurpa. 
Efter mitt första pass på femman så såg jag att spårgubbarna var ute med skotern och rev upp skatebädden på bland annat Igeltjärnsvägen och konstsnöspåret. Så jag fortsatte rutten bort längs Igeltjärnsvägen och mot Vargliden. Jag märkte snabbt att det var en ganska så åkbar skare på sina ställen, så jag åkte lite på spåret och lite i terrängen bredvid. Ganska roligt att få åka skare igen måste jag lova. Då passets syfte mest var att få ett lugnt återhämtningspass så var det bara att gneta på lugnt. Som det brukar vara för mig när jag har rejäl träningsvärk så var pulsen väldigt låg, idag var inget undantag. 
Totalt skramlade jag ihop 27 kilometer på de två timmarna. Ett lagom lugnt pass och en fin start på dagen. Sedvanligt under dessa fredagar (om jag ej har tävling dagen efter) var att träna på fastande mage.  Övriga fysiska aktiviteter på denna dag blir en promenad på min rast senare under dagen. Jag har fortsatt hålla i traditionen med en rask promenad under varje dag jag jobbar, brukar få till 3-5 kilometer ungefär. Perfekt för att få lite luft och för att få bränna lite kalorier som den matälskare jag är! 
När jag var klar med passet så såg jag detta fina omnämnande på twitter:
 Petrusko är en väldigt inspirerande spar- och aktieperson för mig som jag följer både på twitter och på hans blogg. Så det är kul för mig att kunna inspirera honom och kanske några andra också. När det kommer till mig så kanske jag får lite utbrott ibland och visar upp ett omoget språk. Det får jag be om ursäkt för, jag har lite lätt tourettes eller någon annan bokstavskombination kan jag tänka mig, i alla fall i stressade situationer, tävling- eller tränings-tillfällen eller när jag irriterar mig på något. Oftast är jag inte så i verkligheten, utan jag är ganska lugn och tillbakadragen för det mesta. 
När det kommer till investeringar för egen del så har jag i dagarna sålt av hela mitt innehav i Lendify. Mest för att jag tröttnat på det och tycker det är roligare med börsen och aktier. För pengarna från Lendify så betade jag av lånet på värdepapper ytterligare. För kommande utdelningar och alla intäkter framöver kommer jag fortsätta beta av lånet under året. Med största sannolikhet kommer jag ha betalat av det när året är slut, vilket känns skönt. Börsen har gått bra för mig på slutet och jag är i år upp drygt 12% på mina innehav. För framtiden är jag försiktigt positiv och försöker inte göra några stora beslut, jag ligger lugnt kvar i minna innehav. De största innehaven jag har nu är i följande storleksordning: Investor, Castellum, Industrivärden, Swedbank och Latour. Egentligen är nog det smartaste på sikt att investera i billiga indexfonder, typ ”Avanza Zero” och ”Avanza Global”, men det är inte riktigt lika roligt som aktier. Sen kan det kanske också vara smart att få med lite småbolag och tillväxtmarknader. 
Jag har även skiftat mellan olika banker för min buffert till de som erbjuder bäst ränta. För närvarande har jag Nordax som erbjuder 0,95%, fria uttag och insättningsgaranti. 
Nog om börs. 
Avslutningsvis så vill jag visa upp Amandas senaste kreation när det kommer till att göra mäktiga efterrätter:

Denna goda skapelse ska vi få äta ikväll då vi firar Alfons mormor som fyller år imorgon! Hon är den nya tårtgeneralen Amanda!

Avslutningsvis vill jag tipsa er om lån utan uc!

https://adamsteen.se/

2 COMMENTS

  1. När man ser denna fantastiska efterrätt påminns man om hur lätt det var att hålla sig lätt och slimmad när man var singel. Man var inte lika kreativ i skapandet i köket på den tiden kan man säga… 😉

    Fördelarna uppväger dock nackdelarna förstås… 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here