Vårdag, säsongen, träningen, kosten och dagen

Alfons fick fri tillgång till tejpen en stund under gårdagen. Resultatet blev enastående. 

Att ”diska” är väldigt roligt tycker Alfons. Ganska gullig i sin djurpatrullen-dress.
Hej och välkomna till en ny vårdag.
Vädret och säsongen
Idag väntas det bli tio plusgrader ute, det regnade när jag cyklade till jobbet och nu lyser solen precis som vilken vårdag som helst. Jag har gett upp vintern i år. Vi får ta nya tag till nästa vinter. 
Som jag skrev igår så blir det allt fler lopp som blir inställda. Jävligt tråkigt är det. Känns jävligt tungt att genomföra träningen om jag ska behöva köra Skierg både på mina intervallpass och distanspass framöver. Det blir så även denna vecka enligt min plan. Men jag vill inte springa alltför mycket, då jag vill undvika skador. Så det är bara att bita i det sura äpplet och göra jobbet. Det blir tufft mentalt att kika för långt framåt nu när det kommer till träningen och väderläget. Så jag väljer att dela upp det dag för dag och vecka för vecka. Ett pass i taget och verkligen försöka släppa taget om träningen mellan passen, för att inte ledsna ur helt. Det kommer funka bra ändå tror jag, det ska värre saker till än en dålig vinter för att jag ska lägga ner.
Det som är lite trist med inställda tävlingar är att det blir längre resor för mig under helgerna. Inte så kul att vara borta från familjen dock. Jag känner att jag inte riktigt har tid med jobbet om det ska fortsätta såhär. Känns ganska jönigt att jobba hela veckan och sedan stressa iväg på helgen för att tävla, men det är bara att acceptera även det. Tränar jag hela året för att tävla under skidsäsongen så är det ju det jag måste göra också. Det är ju inte heller alltför många helger det handlar om heller. Så fullt fokus och en vecka i taget! 
Kosten
Jag har sedan jag vägde in på 75 kilo under förra veckan(?) hållit mig bra från skitmat och annat. Vägde in på 72,3 igår efter mitt styrkepass, snyggt! Tyvärr så låg det en 200 grams chokladkaka i kylen under gårdagskvällen, så den sopade jag i mig igår. Ett litet snedsteg har vi ändå råd med då och då. Annars försöker jag tänka till inför varje gång jag äter, tar medvetet lite mindre mat och försöker dra ner på det mesta på en lagom nivå. Typ mindre smör på smörgåsen, steka saker utan smör, ett mindre ägg till frukosten, lite mindre havregryn och så vidare. Här på skolan så har jag bestämt mig för att endast äta en portion, är jag fortsatt hungrig så får jag ta en påfyllning med grönsaker från det oftast så fina salladsutbudet. Fläsket måste bort! 
Det har inte varit alltför mycket 24 timmars-fasta på slutet heller, så idag blir det fasta fram till middag. Det kan vara behövligt! Så det enda jag intar från gårdagens middag till dagens middag är svart kaffe och vatten. Några tuggummin blir det också. 
Dagen
Idag har jag vilodag och det ska jag verkligen njuta av. Känner en lätt träningsvärk i kroppen sedan gårdagens gympass. Träningsvärk är en av de bästa saker jag vet! 
Planen för dagen förutom jobb, cykelpendling och promenad på min rast är att hämta hem Alfons från dagis i eftermiddag. Därefter är det inget annat på agendan, det är härligt. Kanske blir en liten sväng till skogen med Boris och Alfons, så dom får leka av sig lite. 
Nu kämpar vi på framåt och ser till att göra det bästa av situationen, på alla plan!
https://adamsteen.se/

Related Articles

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

Löpintervaller – stakning – kettlebell

Tjena! Nu har jag sommarlov, fy fan vad skönt! Det kan ni få fira in genom att kolla min senaste vlogg, kommentera, prenumerera på kanalen...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here