10 – 8 – 6 – 4 – 2 stakintervaller

Här kommer jag ut ur tunneln, blötfet och utan rullskidhandskar. Jag har nog inte nämnt att jag kört rullskidor utan handskar de senaste veckorna, tycker det fungerar kanon. Förr fick jag galna blåsor, framförallt i handflatorna, det får jag inte längre, istället blir det några enstaka mest på fingrarna
Hej kommunistvänner!

Ett jäkla hallå blev det sedan förmiddagens inlägg, men inte alltför många negativa ändå. Sjukt i alla fall att vi har demokrati i Sverige och man får rösta på (nästan) vilka man vill, men väljer man ”fel” parti så blir man borttagen som vän på Facebook och stämplad som en idiot.. FOLK! Nog om det.

Jag har ju tränat idag, förutom åtta kilometer promenad på förmiddagen och nu nyss sex ytterligare så har jag faktiskt stakat intervaller på mina Elpex med fyror bak och treor fram. Precis som planen så blev det ett lagom hårt pass. Pulsen är väl sisådär, lite för låg, men känslan var ändå skaplig! Femton minuters uppvärmning fick räcka, sedan körde jag följande:
10 minuter – 3,52 kilometer, 25 höjdmeter, 10 fallmeter, 158 snittpuls, 164 maxpuls, 21,1 km/h snitthastighet
2 minuter vila
8 minuter – 3,17 kilometer, 15 höjdmeter, 25 fallmeter, 160 snittpuls, 166 maxpuls, 23,8 km/h snitthastighet
2 minuter vila
6 minuter – 2,20 kilometer, 10 höjdmeter, 15 fallmeter, 160 snittpuls, 165 maxpuls, 22,0 km/h snitthastighet
2 minuter vila

4 minuter – 1,66 kilometer, 10 höjdmeter, 10 fallmeter, 163 snittpuls, 172 maxpuls, 25,0 km/h snitthastighet
2 minuter vila

2 minuter – 0,75 kilometer, 10 höjdmeter, 0 fallmeter, 166 snittpuls, 174 maxpuls, 22,2 km/h snitthastighet 

Det var ett jäkla väder när jag körde med både en rejäl vind bitvis, dock normalt med vinden åt samma håll hela tiden. Dessutom så bjöds det på en lätt fuktad vägbana och några regnstänk. Ungefär som vanligt denna sommar alltså. Precis som vanligt så körde jag också enbart stakning hela passet, på uppvärmningen, i vilan mellan intervallerna och under nedvarvningen. Totalt var jag ute i 90 minuter och kom exakt 26 kilometer, för en blötfet motionär som mig så var det ett bra pass!
https://adamsteen.se/
Previous articleA (SD) walk in the park
Next articleStakmaran

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here