10 km löpning tröskel + bänkpress mm

Klockan 09,00 i förmiddags mötte jag upp Simon Andersson och Johannes Hases i Bergebo. Simon ser väldigt peppad ut. Enligt rykten ska han ha tränat 20 timmar de senaste fyra dagarna, men det är nog endast rykten skulle jag tro.. Själv har jag nu smackat in precis 9 timmar träning på fyra dagar..

Gym-selfie!
Tjena gänget!
Som ni kanske redan listat ut så har jag sprungit i Bergebo idag. Vi värmde upp ett varv runt den cirka 1,85 kilometer långa banan först. Det är en bana i närheten av motionscentralen som i princip bara innehåller uppförs- och nedförsbackar, perfekt inför Lidingöloppet! Banan håller till på delar av elljusfemman för den som känner till den. Det ska ha hållits tävlingar som kallats ”terrängserien” där förr. 
Jag kände redan på uppvärmningen att det inte var några guldben jag satte inne på idag. Det är ju typiskt att så fort det vankas intervaller med Simon så är jag nästan alltid i lite sämre slag än när jag kör själv. Nästan så ni tror att jag hittar på mina egna tider och farter när jag kör själv.. Nåja, det har varit en bra och tuff period för mig med många fina pass som satt sina spår. Jag kände mig väldigt trött muskulärt både i ben och armar idag, så pulsen var inte riktigt så hög som jag vill, men ett bra pass blev det ju helt klart och det är kul med sällskap, även om jag bara hängde med i några hundra meter.. 
Planen för dagen var 40-45 minuter tröskel. Jag bestämde redan innan att jag skulle springa tio kilometer och stanna där. Allt som allt blev det då cirka 5,5 varv på banan och målgången blev då cirka 30 meter högre än starten. Underlaget är ganska tungsprunget elljusspår, så jag hade inte direkt några tidsmål heller, ville mest få ett fint pass för löparbenen och hjärtat. 
Siffrorna från min mil är som följer: 10,00 km, 41,20 min, 173 snittpuls, 181 maxpuls, 4,07 min/km snittfart, 250 höjdmeter och 225 fallmeter. 
Den första femman gick på 20,17 och den andra 21,02. Med tanke på känslan så var det faktiskt riktigt bra att jag lyckades hålla så pass som jag gjorde under den andra femman, för stundtals kändes det som om jag gick där ute i skogen. 
Skorna jag använde idag var mina Hoka Speedgoat 3  jag trodde det skulle vara dåligt fäste att springa med mina Napali, men det hade funkat klockrent med dom också. Speedgoaten är en skön och bra sko, men kanske lite för tung för att köra fart i. Dock så hade det inte funnits skor i världen som kunnat få mig att springa fortare idag.. 
Löppasset avslutades sedan med ett varv lugn jogg runt banan. Snabbt och effektivt pass. Om jag hade varit klar med det där… Jag åkte nämligen direkt till Maserhallen och brände av följande: 
Bänkpress: (uppvärmning 10 x 50 – 6 x 60 – 4 x 70 kilo) 3 x 8 @ 72,5 kilo
Lutande rodd: (uppvärmning 10 x 30 – 6 x 40 – 4 x 50 kilo) 3 x 8 @ 62,5 kilo
TRX: fyra övningar för bålen och triceps, tre set och 12-20 repetitioner. 
Tåhävningar: 450 stycken totalt (150 vänster ben, 150 höger ben, 150 båda benen, uppdelat i tre set)
Bra pass!! 
Nu ska vi packa klart det sista inför resan till Gotland. Vi åker ikväll ner till Nynäshamn där vi bor inatt. Färjan över till öj’n går klockan 05,07 imorgon bitti!
https://adamsteen.se/

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here