10 km sub 40


Godkväll!

Andra löppasset ute för året. Precis som i söndags så var planen 40 minuter rakt av i ett ganska bra tempo. Jag sprang samma vända också, förutom en liten extrasväng runt övre Tjärna på slutet:

Jag sprang iväg i en lagom öppning och kände direkt att det var en piggare kropp än senast. Kollade av klockan med jämna mellanrum och såg att kilometrarna rullade in nästan kliniskt på 4,00. Trodde dock aldrig att det skulle gå att hålla i 40 minuter i samma tempo.

Det var en rejäl vind hela vägen, men för en gångs skull så hade jag cirka 50/50 av med- och motvind, vilket nästan aldrig inträffat förr. Nu börjar alltså detta elände med den ständiga motvinden igen.

Benen, kroppen och flåset kändes efter mina förutsättningar ändå helt okej idag, vilket var glädjande. Enda smolket i bägaren var min onda hälsena som gjorde sig påmind. Jag gör en del tåhävningar, foamrollar och använder massagepistol, men det smäller inte riktigt. Jag har dock läst ett antal rapporter om personer som sprungit bort smärtan, bland annat Anders Gärderud. Gärderud hade bokat en tid för operation och skulle köra ett sista hårt pass dagen innan den. När han sedan vaknade upp dagen efter var smärtan borta och han slapp operation. Så min förhoppning är att uppnå detsamma. Annars får det bli rullskidor och skierg hela sommaren, det funkar ju det också.

Siffrorna blev:

40,00 minuter (passerade milen på 39,39 min), 10,10 kilometer, 167 snittpuls, 56 höjdmeter och 54 fallmeter. Jag avslutade med fem minuter nedjogg (1,05 km) och TRX-styrka. Fint och effektivt pass!

Related Articles

En gång för längesedan så var jag frisk, (inte mentalt dock)

Hej på er. Ny vecka, samma sjukdom. Upp och ned - ned och upp. Då och då har jag nästan börjar känna mig frisk, för...

Detta var inte kul.

Hej på er! Jag har känt mig sjuk sedan måndags eftermiddag när jag gick hem från jobbet en timme tidigare. Därefter har jag varit sjuk...

Uppdatering av sjukläget!

Hej på er! Som jag berättade i måndags är jag sjuk. Hemma från jobbet och hemma med Alfons. Han har varit sjuk från och till...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe