116:e bästa åktid i Vasaloppet genom tiderna!

Vasaloppet 2015, min bästa placering hittills med en 48:e plats. Hoppas detta inte blir den enda topp-50 i karriären.. 

Är man så dålig som mig så får man försöka hitta de halmstrån som finns för att försöka framstå som bättre. Jag fick en idé igår om att räkna ihop de tider som varit snabbare än mig i Vasaloppet genom tiderna. Jag kollade segrartider och det är bara 1998 och 2012 som varit snabbare än mina 3,45,32 från i söndags. Så jag tog fram resultatlistorna från de åren och kunde räkna in sex stycken år 1998 och 29 stycken 2012:

Ja, jag vet att dessa åkare såklart är, eller åtminstone var bättre än mig när det begav sig. Jag vet även att vi hade ett bra före, samt att utrustningen blir snabbare och snabbare. Men det var ändå en kul grej. Enligt denna uträkning så har jag den 116:e snabbaste åktiden genom alla tider i Vasaloppet. Lite roligt ändå! Men som sagt så fattar jag ju att det var extremt gynnsamma förhållanden i år, så bespara mig de kommentarerna tack. 
En till sak som jag verkar vara hyfsat okej på är att jag inte väggar så lätt. Under loppet så drack jag sportdryck 6-7 gånger bara och det var inga som helst problem. Men så har jag ju också en del fettreserver att ta av…
_____
Idag är det åter i gängorna igen. Jobb till klockan 17 och hela den biten. Jag har skjutsat Alfons till dagis, vilar från träning och fasta till middag. Inga konstigheter med andra ord. Skönt ändå på ett sätt att komma in i rutinerna. När jag jobbar så har jag lite mindre tid till att tänka på raset i mina tillväxtinnehav också. Det ska till ganska många arbetsdagar, eller snarare arbetsår för att täcka de nedgångarna. Motiverande… 
Ha en fin tisdag!
https://adamsteen.se/

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

2 COMMENTS

  1. Jag måste fråga om ”fulskate”. De sista kilometerna tyckte jag att det var lite väl mycket skate av Gjerdalen. Nu var det ju mest Gjerdalen som var i bild men när såg Anton Karlsson så kändes det som han åkte renare. Har du sett loppet och vad anser du om Gjerdalens åkning de sista kilometerna?

  2. Jag fattar vad du menar. Jag har sett loppet och jag åkte själv. Kolla killen som blir trea i Evertsberg, där snackar vi skate. Han blev sedan diskad också. Det jag såg på de du nämner tycker jag var helt okej. Att stå bredvid spåren gick mycket lättare, men det är inte alltid helt lätt att stå helt still med benen, speciellt i underlaget som var.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here