20 kilometer löpning hårt!

Puh, äntligen klar med ett av de tuffaste passen på länge.

Efter det senaste inlägget i morse så drog jag till Trafikverket för att ta kort till mitt körkort, sedan lämnade jag Alfons hos sin mormor och gick tillbaka hem för att äta frukost. Fick 3,5 kilometers promenad, perfekt innan frukosten som bestod av tre kokta ägg. Därefter började ångesten smyga sig på inför dagens pass, vad hade jag gett mig in på. Flanerade omkring i huset och gjorde allt annat än att snabba mig ut. Varför gör ”man” alltid så? Jag är så i alla fall, om jag inte bestämt träning med någon annan. Till slut tog jag mig ändå ut, började med att jogga tio minuter, innan jag dunkade iväg på min 20 kilometer långa intervall. 
Jag sprang från oss i Nygårdarna, via stig/led upp till Halla fäbodar och vidare upp till toppen av Muskboberget. Dit upp hade jag ganska exakt tio kilometer, mycket uppför och i princip bara stig dit. Turen fortsatte sedan grusvägen ner förbi Bjusan och tillbaka till hemmet där jag hade nästan 18 kilometer. De sista dryga två kilometerna gick på platt asfalt bort mot gamla sängvaruhuset och vidare till Nygårdsdalen.
Jag har tre stycken mellantider, den första var uppe på toppen av Muskboberget efter drygt en mil, den andra på grusvägen mestadels utför och den sista på asfalten. Här har ni dessa siffror:
Starten – toppen av Muskboberget (mest stig och uppför): 48,08 min, 10,16 kilometer, 315 höjdmeter, 95 fallmeter, 170 snittpuls, 170 maxpuls, 4,44 min/km snittfart.

Toppen av muskboberget – Nygårdarna (grusväg och mestadels utför): 27,51 min, 7,55 kilometer, 30 höjdmeter, 235 fallmeter, 173 snittpuls, 183 maxpuls, 3,41 min/km snittfart.

Nyårdarna – Nygårdsdalen (platt asfalt): 8,59 min, 2,34 kilometer, 5 höjdmeter, 25 fallmeter, 183 snittpuls, 188 maxpuls, 3,50 min/km snittfart. 

Mer siffror för den inbitne nörden:

Första milen gick på 47,25, med 315 höjdmeter, 80 fallmeter, 170 snittpuls, 179 maxpuls och 4,45 min/km i snittfart.  Den andra milen gick på 37,22. På den hade jag 35 höjdmeter, 280 fallmeter, 175 snittpuls, 188 maxpuls och 3,44 min/km snittfart. Visst var det mest utför på den, men det ska ju ändå springas, dessutom med en hård mil i benen innan och med en viss löpovana så är jag rätt nöjd med resultatet. Totalt på hela passet blev det 1,24,58 timmar, 20,05 kilometer, 355 höjdmeter, 365 fallmeter, 172 snittpuls, 188 maxpuls och 4,14 min/km snittfart. Det kommer att kännas imorgon!
Här är rutten jag sprang:

Pulskurva, hastighetskurva, kadens och höjdkurva:

Det var sjukt jobbigt mot slutet, men det kändes ändå rätt skapligt, bra för mig att få denna genomkörare om jag ska tävla 24 kilometer löpning på Vasakvartetten nästa lördag! Jag sprang i min favoritsko Inov8 x-talon 212 idag.
https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here