25 tuffa minuter på Skierg

Hej på er. 
Om det var kallt i morse, så var det desto varmare nu på eftermiddagen. Jag blev både kokt och stekt under tiden jag körde intervallerna. Men det gick rätt bra i alla fall, så det var skönt! 
Jag värmde upp i tio minuter, precis under 2,00 min/km. Det är någon sjuk idé jag fått, att jag alltid ska värma upp i den farten. Egentligen är det något för snabbt för att vara en uppvärmning, men det brukar funka rätt bra. 
Intervallerna idag blev samma som för två veckor sedan. Alltså 5 x 5 minuter, 2 minuter vila. Den gången ville jag sänka snittet med en sekund per intervall. Idag utgick jag från det snittet och skulle hålla det de tre första intervallerna, för att sedan sänka med en sekund vardera på de två sista. Det gick vägen, sånär som på en liten miss med 0,2 sekunder på den första intervallen. Jag drog så mycket jag kunde på den, men det gick inte snabbare, som tur är lossnade det därefter. Alla intervaller drogs på motstånd 8. 
Hög puls som tusan idag, med ett max på 187 enligt min Garmin  Inte illa det. Men det är ju som bekant lättare att nå hög puls på Skierg än på rullskidor/skidor. Åtminstone för mig. 
Efter intervallerna så blev det en kvart till, denna gång på motstånd 10 och faktiskt 1,59-fart även här. 
En timmes bra och tuff träning. 
Trevlig helg på er!
https://adamsteen.se/

Related Articles

(Inget?) Bessemerloppet – Vasaloppet i fara!?

Gick ju åt helvete med allt sedan vi senast körde. En hel vecka hemma från jobb. Ingen träning, mycket stress och oro. Men jag...

Evertsbergsrännet + Bollnässkidan – ÄNTLIGEN VINST!

  Tjena! Fullsmetad vlogg igen! Höjdpunkterna är Evertsbergsrännet och Bollnässkidan! Lyckades äntligen få till en ny seger i ett långlopp, min 14:e vinst! Kolla in https://summerski.se/ för att...

Orsa Grönklitt Ski Marathon 2025

Den här vloggen blev ju något i hästväg, och väldigt lång! Många fina, roliga, galna och sjuka ögonblick återspeglas i denna episka video! Hoppas ni...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here