3 x 3000m + 8 x 30” – 60” + 350 spänsthopp

Hej på er. 
Att jag ens tog mig ut på detta pass och dessutom genomförde det på det sättet jag gjorde bör ge mig bragdguldet. Att jag sjukt nog inte hade en enda negativ tanke under intervallerna var i det närmsta ett under. Men jag har nog någon form av fokus ändå när det väl gäller. Jag klappade mig själv på axeln efter den sista 3 km-intervallen. Nöjd med mig själv där och då. 
Jag värmde upp i 12,5 minuter i 4,38 min/km-tempo. Därefter blev det 3 x 3000 meter längs blodomloppets 10 km-bana, 3 minuter gåvila mellan varje. Siffror:
1:a – 10,13 (3,24 min/km)
2:a – 9,56 (3,19 min/km)
3:e – 9,47 (3,16 min/km)

Efter intervallerna ovan så körde jag 8 x 30” – 60” i nästan maxintensitet. Perfekt för att få upp lite speed och tryck! 

Sprang allt detta i mina Hoka Tracer 2, bytte sedan till Hoka Clifton 6 och körde följande hopp:
Mångsteg 3×20
Utfallssteg 3×24
Jämfotahopp/grodhopp 3×12
Enbenshopp 3×10/ben
Borzovhopp 3×20
Vristhopp 3×20
Gick sedan in i trapphuset och körde 300 tåhävningar. 
Riktigt nöjd med genomförandet! Bra pass och det kändes kontrollerat under intervallerna. Nästan bästa känslan på löpintervaller i år. 
Under hoppen så gick jag mellan ilska och ledsamhet. Kändes inte speciellt roligt. Så även om träningen går bra så är det inte någon rolig känsla i hjärtat/magen/bröstet. Men det vänder väl någon gång får vi hoppas. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here