4 x 5000 m skierg

Då är psykandet™ igång igen!

Tjena!

Nu får ni kamma till er och hjälpa mig att lyfta vloggen igen, tack:


Jaha, idag har jag fått slita ute på balkongen igen. Segt som vanligt att komma igång, men jävligt skön känsla att få ta i igen!

Den enda planen jag kommit fram till hittills är att jag inte får ta fram rullskidorna innan första maj, när många av er sossar är ute och demonstrerar.

Dålig fantasi idag, så jag valde att köra 4 x 5000 m skierg. Jag har kört passet en gång tidigare, den 26:e oktober, då snittade jag 1,52,6 min/500m. Idag hade jag ingen aning om hur mycket jag vågade lita på min form och kropp.

 

Jag började med 25 minuter uppvärmning i sub 2,00-tempo. Lade in 20 snabbare drag i 1,39-tempo vid minut 5, 10, 15 och 20. Därefter var det dags att dra igång, jag hade en liten förhoppning om att starta den första i 1,53-tempo, för att sedan om möjligt höja farten med en sekund/500m och intervall, såhär blev utfallet:

Rätt skapliga tider ändå!

Under uppvärmningen hade jag rätt hög puls igen, precis som i måndags när jag var ute och sprang. På de tre första intervallerna var den inte jättemycket högre än under uppvärmningen, men på den sista blev det betydligt tuffare rent flåsmässigt, här stod jag för dagens maxpulsnotering på 186 slag/minut enligt min Garmin 955. De tre första kändes ungefär lika jobbiga.

Kroppen kändes i det stora hela helt okej, dock kände jag av lite smärta i triceps, armbågar och lite varstans. Farligt att vila!

Jag avslutade med 10 minuter i sub 2,00-tempo på motstånd 1. Uppvärmning och intervaller på motstånd 8 (119 dragfaktor).

Det blev också en lite lättare variant av mitt maxstyrkeprogram, samt maghjul. Jag måste ju försöka bli deff och få bort kulmagen!

Related Articles

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

Staken runt Runn och Vikasjön

Tjena! Veckans bedrövligt låga sömnmängd gjorde sig rejält påmind idag. Jag struntade i att ställa något larm, sedan sov jag och som jag sov. Skäms...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here