4 x 7,5 minuter löpintervaller – 20 km sub 4 min/km

Hej kamrater.
Jag heter Adam Steen och jag bor här på kanalen. 
Först tänkte jag beklaga mig över min vikt igen. Jag ställde mig på vågen mitt på dagen och uppvisade den högsta vikten på flera år. Hela eftermiddagen gick åt till ångest och ojande över hur fet jag är och blivit. Ni tror säkert att jag driver och skämtar. Men jag mår på riktigt dåligt om vågen går upp och en stor anledning till att jag tränar är att försöka vara/bli fit. Dock så har jag känt på mina ställen (letar en blodådra högt uppe på låret och en långt ner på magen) att jag inte borde vara så fet som vågen skvallrar om, jag har mest haft en fylld mage som inte riktigt gått att tömma, om ni fattar vad jag menar.. Så efter dagens löppass hade jag gått ner närmare tre kilo och behöver således inte gnälla mer om vikten för nu. Jag har även bestämt mig för att ta krafttag mot övervikten och gå tillbaka till sockerförbud och bra mat. 
Passet blev rätt bra ändå. Hela kalaset blev 80 minuter och 20,05 kilometer. Så jag hade en ganska snabb uppvärmning (4,21 min/km) och nedvarvning (4,08 min/km). Då hade jag ju extremvikten som drivkraft inom mig och ville springa på lite. 
Intervallerna förlade jag till årets Blodomloppet-bana och det blev 4 x 7,5 minuter, med 2,5 minuter joggvila (knappt gångfart, men inte ett stopp och fortsatt jogg):
1:a – 3,20 min/km, 2,25 km, 168 snittpuls, 178 maxpuls, 12 höjdmeter, 1 fallmeter

2:a – 3,19 min/km, 2,26 km, 174 snittpuls, 182 maxpuls, 6 höjdmeter, 11 fallmeter

3:e – 3,18 min/km, 2,27 km, 175 snittpuls, 184 maxpuls, 8 höjdmeter, 14 fallmeter

4:e – 3,16 min/km, 2,29 km, 177 snittpuls, 184 maxpuls, 7 höjdmeter, 13 fallmeter
Som ni ser så kunde jag driva rätt hög puls. Det var på tiden! Har haft svårt med det en tid. Så dagens pulser är betydligt högre än förra beckans Blodomloppet, men ansträngningen var något lägre. Så att stirra sig blind på pulsen får vi ju åter ett bevis på att det inte är helt optimalt. Det vet jag ju också, men det är fortsatt väldigt psykande att den inte går upp på vissa intervallpass. Nöjd med genomförandet av dagens träning i alla fall och ändå en helt okej känsla. Sprang i mina Hoka Rincon, det är nog min favoritsko det!
Efter löpningen så blev det hoppstyrka också:
Mångsteg 3×20
Utfallssteg 3×24
Jämfotahopp/grodhopp 3×12
Enbenshopp 3×10/ben
Borzovhopp 3×20
Vristhopp 3×20
 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Cyklar SILJAN RUNT – en hel arbetsdag på cykeln!

Det är något annat med Allebike, som Gustav Eriksson säger. Häng med oss på ett varv runt Siljan och Orsasjön. Givetvis en massa andra träningspass också....

Jobbigt på löpband + Alfons cykelträning

Tjena! Missa inte veckans vlogg som sedan igår kväll är ute för medlemmar. Nu har jag gjort färdigt träningen inför morgondagens vilodag. Jag började med löpbands-intervaller uppför...

Lagom löptur i regnet, med Alfons på cykel

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar! In och stöd mig genom att bli medlem (29 kronor per månad), eller vänta till tisdag...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here