45 kilometer i strålande solsken

Tjenare gänget!

Denna soliga torsdag inleddes med ett fint skatepass i Bergebo! När jag anlände till spåren stod temperaturen på 6-7 minusgrader, för att under turen sakta leta sig upp emot nollan. Härligt vårväder. Sjukt att ha sådana här förhållanden, dessutom med hyfsad snömängd såhär sent på säsongen, bara att passa på att åka så länge det går!

Innan Vasaloppet så stakade jag i princip alla pass, förra året likaså, men då höll jag mig till stakning även efter årets huvudmål. Nu har jag istället passat på att köra en del skate och klassiskt, något jag tycker mycket om. Dessutom tror jag att det är bra för kroppen att använda hela och inte ”bara” staka. Det känns i alla fall bra. Tack och lov har min hälsena som krånglat i säkert två års tid hållit sig i schack, bara att hoppas att det fortsätter så nu när vi närmar oss löpsäsong.

Dagens pass blev totalt tre timmar och 45,8 kilometer skate. Jag lade in fem impulser och fem stegringar längs vägen, annars tog jag det lugnt. Det blev två vändor ned till Vargliden och Medväga, samt de mer kuperade delarna längs elljusspåret.

Nu på kvällen så har jag betat av mitt nyare och tyngre styrkepass. Skakar fint i musklerna kan jag lova!

 

Previous articleTunga stakintervaller
Next articleKort och snabbt

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here