45 kilometer i strålande solsken

Tjenare gänget!

Denna soliga torsdag inleddes med ett fint skatepass i Bergebo! När jag anlände till spåren stod temperaturen på 6-7 minusgrader, för att under turen sakta leta sig upp emot nollan. Härligt vårväder. Sjukt att ha sådana här förhållanden, dessutom med hyfsad snömängd såhär sent på säsongen, bara att passa på att åka så länge det går!

Innan Vasaloppet så stakade jag i princip alla pass, förra året likaså, men då höll jag mig till stakning även efter årets huvudmål. Nu har jag istället passat på att köra en del skate och klassiskt, något jag tycker mycket om. Dessutom tror jag att det är bra för kroppen att använda hela och inte ”bara” staka. Det känns i alla fall bra. Tack och lov har min hälsena som krånglat i säkert två års tid hållit sig i schack, bara att hoppas att det fortsätter så nu när vi närmar oss löpsäsong.

Dagens pass blev totalt tre timmar och 45,8 kilometer skate. Jag lade in fem impulser och fem stegringar längs vägen, annars tog jag det lugnt. Det blev två vändor ned till Vargliden och Medväga, samt de mer kuperade delarna längs elljusspåret.

Nu på kvällen så har jag betat av mitt nyare och tyngre styrkepass. Skakar fint i musklerna kan jag lova!

 

Previous articleTunga stakintervaller
Next articleKort och snabbt

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe