45 kilometer i strålande solsken

Tjenare gänget!

Denna soliga torsdag inleddes med ett fint skatepass i Bergebo! När jag anlände till spåren stod temperaturen på 6-7 minusgrader, för att under turen sakta leta sig upp emot nollan. Härligt vårväder. Sjukt att ha sådana här förhållanden, dessutom med hyfsad snömängd såhär sent på säsongen, bara att passa på att åka så länge det går!

Innan Vasaloppet så stakade jag i princip alla pass, förra året likaså, men då höll jag mig till stakning även efter årets huvudmål. Nu har jag istället passat på att köra en del skate och klassiskt, något jag tycker mycket om. Dessutom tror jag att det är bra för kroppen att använda hela och inte ”bara” staka. Det känns i alla fall bra. Tack och lov har min hälsena som krånglat i säkert två års tid hållit sig i schack, bara att hoppas att det fortsätter så nu när vi närmar oss löpsäsong.

Dagens pass blev totalt tre timmar och 45,8 kilometer skate. Jag lade in fem impulser och fem stegringar längs vägen, annars tog jag det lugnt. Det blev två vändor ned till Vargliden och Medväga, samt de mer kuperade delarna längs elljusspåret.

Nu på kvällen så har jag betat av mitt nyare och tyngre styrkepass. Skakar fint i musklerna kan jag lova!

 

Previous articleTunga stakintervaller
Next articleKort och snabbt

Related Articles

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here