5 h med stavbrott och fint sällskap

Stakning idag

Hej!

Har ni sett den senaste vloggen??

Ny dag och nytt arbete i psykfabriken. Idag lite mer händelserikt än vanligt.

Tog tid att ta mig ut igen, jag hann handla på två olika mataffärer, städa, raka mig, köra TRX-styrka och göra en massa annat för att skjuta upp träningen. Till sist kom jag dock iväg.

Idag har det varit minusgrader hela dagen, så jag möttes av stenhårda spår i Bergebo. Dessutom läste jag på Skidspår.se att de inte skulle dra något mer denna säsong. Det första jag upptäckte var att jag glömt pulsbandet, något jag aldrig brukar göra. Märkte också när jag väl kommit hem att jag av någon anledning lagt dubbla sulor i mina pjäxor, inte undra på att det kändes extra vingligt i ishalkan. Tankspridd.

När jag åkt dryga timmen mötte jag Domnarvet-åkaren Albin Berger, jag vände då och tog sällskap med honom. Kul att slippa åka själv jämt, det kan ju inte vara många av dessa 800 timmar detta träningsår som jag spenderat med andra än mig själv och mina mörka tankar.

I en nedförsbacke längs elljusspåret så skär min skida i sidled i ett gammalt spår av ett skateskär, jag har ingen chans att parera och drar till med ett rejält magplask som slutade såhär:

Min första brutna Leki-stav sedan 2017 när jag bytte till detta märke

Tack och lov har jag alltid extrastavar i bilen, så jag fick vackert åka dit och hämta en ny.

Efter 3,5 timmar så tackade Albin för sig och i samma veva dyker en kille på skoter upp som i en timmes tid åker varv på varv runt elljusspåret och fräser upp den stenhårda isen. Stort tack för den insatsen! Det besparade mig nog fler brutna stavar idag.

Jag lade in tio impulser efter fyra timmar. Därefter tog jag ytterligare några varv runt elljusspåret (som släcktes klockan 22:00) och en vända längs Igeltjärnsvägen t.o.r. Till sist landade passet på 5 h 05 min och 79 kilometer.

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here