85(86):a Vasaloppet 2022 – jag måste ändå vara nöjd

Hej på er.

Ja, vad säger man?! 86:a – (som sen blev 85:a efter diskning), gjort allt jag kan hela vägen in i mål, bra insats och fokus hela loppet. Då måste jag väl ändå vara nöjd!?

I starten stod jag långt till höger som sjätte gubbe. Kom iväg skapligt, plockade en del personer på rakan och sen i backen.

För första gången någonsin så kändes myrarna riktigt bra. Hamnade i en bra klunga och vi höll bra fart. Jag hade dock lite oroväckande hög puls i början, kanske på grund av låg volym i träningen den sista tiden, det kan eventuellt ha blivit lite avgörande idag.

Skidorna gick riktigt bra i början, åkte på ett par vanliga klassiska 902:or. Vi valde dessa då de var snabbare än våra DP sprint.

Kroppen kändes pigg tills strax innan Evertsberg, likaså var skidorna pigga. Kul att jag var med skapligt långt fram, enligt folk på toppen i Risbergs-backen var vi 90 sekunder efter täten där. Men någon gång på sjöarna innan Evertsberg så började jag få det kämpigt, kroppen blev riktigt trött, krampkänning i överkroppen, skidorna dog och jag började tappa folk framför mig. En teori är som sagt att på grund av låg träningsvolym på slutet så har jag fått lägre blodvolym, vilket gör att pulsen blir högre. Men jag var pigg i början, spände bågen och denna gång höll det inte.

Från Evertsberg och in så åkte jag nästan uteslutande ensam, då och då kom det folk förbi mig. Jag kunde inte hänga med en person utgör från Evertsberg och in. Tråkigt nog. Men men, jag höll ihop det okej åtminstone. Så trött som jag var i Vasslan med 36 kilometer kvar så trodde jag knappt att jag skulle ta mig i mål.

Nåväl. En bra insats och som sagt så är jag nöjd ändå! Även om jag såklart vill mer. Men nivån blir bara bättre och bättre skulle jag säga!

Resultat Vasaloppet 2022 finns här.

Siffror:

3,51,07 timmar (min näst bästa tid och tredje gången under fyra timmar)

86:a (tionde gången under 100)

91,16 kilometer

169 snittpuls

184 maxpuls

23,7 km/h snittfart

229 watt normaliserad

 

Related Articles

Träningsårets första Vasalopp – Fan vad fel jag hade!

  - Äntligen en vecka med rejäla pass och med en volym på över 20 timmar. Det är man inte bortskämd med! - Fin cykeltur med...

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

4 COMMENTS

  1. Riktigt bra jobbat Adam och en hårsmån från att klippa Erik, som var totalt 82:a och 29:e svensk. Kämpa vidare så kommer topp 50 nästa år!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here