85(86):a Vasaloppet 2022 – jag måste ändå vara nöjd

Hej på er.

Ja, vad säger man?! 86:a – (som sen blev 85:a efter diskning), gjort allt jag kan hela vägen in i mål, bra insats och fokus hela loppet. Då måste jag väl ändå vara nöjd!?

I starten stod jag långt till höger som sjätte gubbe. Kom iväg skapligt, plockade en del personer på rakan och sen i backen.

För första gången någonsin så kändes myrarna riktigt bra. Hamnade i en bra klunga och vi höll bra fart. Jag hade dock lite oroväckande hög puls i början, kanske på grund av låg volym i träningen den sista tiden, det kan eventuellt ha blivit lite avgörande idag.

Skidorna gick riktigt bra i början, åkte på ett par vanliga klassiska 902:or. Vi valde dessa då de var snabbare än våra DP sprint.

Kroppen kändes pigg tills strax innan Evertsberg, likaså var skidorna pigga. Kul att jag var med skapligt långt fram, enligt folk på toppen i Risbergs-backen var vi 90 sekunder efter täten där. Men någon gång på sjöarna innan Evertsberg så började jag få det kämpigt, kroppen blev riktigt trött, krampkänning i överkroppen, skidorna dog och jag började tappa folk framför mig. En teori är som sagt att på grund av låg träningsvolym på slutet så har jag fått lägre blodvolym, vilket gör att pulsen blir högre. Men jag var pigg i början, spände bågen och denna gång höll det inte.

Från Evertsberg och in så åkte jag nästan uteslutande ensam, då och då kom det folk förbi mig. Jag kunde inte hänga med en person utgör från Evertsberg och in. Tråkigt nog. Men men, jag höll ihop det okej åtminstone. Så trött som jag var i Vasslan med 36 kilometer kvar så trodde jag knappt att jag skulle ta mig i mål.

Nåväl. En bra insats och som sagt så är jag nöjd ändå! Även om jag såklart vill mer. Men nivån blir bara bättre och bättre skulle jag säga!

Resultat Vasaloppet 2022 finns här.

Siffror:

3,51,07 timmar (min näst bästa tid och tredje gången under fyra timmar)

86:a (tionde gången under 100)

91,16 kilometer

169 snittpuls

184 maxpuls

23,7 km/h snittfart

229 watt normaliserad

 

Related Articles

Vlogg: #39

 Veckans vlogg är här, rykande färsk! Jag skulle bli jätteglad om ni spred och delade videon samt kanalen, om ni kommenterade, gillade videon och...

Måndagsfest på löpbandet

Tjena! Ännu en måndag där jag hade förmånen att grilla mig själv! Tänk vilket privilegium alltså. Jag har känt mig sliten på slutet med svårt att...

Lagom lång födelsedagsstak

Tjena! Idag fyller jag 39 år. Fy fan vad gammal jag blivit. Vad har jag ens åstadkommit och vad har jag ens, förutom Alfons?! Jag tränade...

4 COMMENTS

  1. Riktigt bra jobbat Adam och en hårsmån från att klippa Erik, som var totalt 82:a och 29:e svensk. Kämpa vidare så kommer topp 50 nästa år!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe