90 minuter skate

Vet ni någon som får träningsvärk i benen av att jogga 10 kilometer på asfalt? Inte? En ledtråd är att personen gjorde denna jogg igår.. Ni förstår ju hur dåligt tränad jag är. Lägg där till en närmast sjuklig övervikt på grund av mitt enorma matintag. Nu när jag varit sjuk så har jag haft så tråkigt att ätande är en av de få glädjeämnen jag har, plussa det med en begynnande nervositet inför Vasaloppet. Ja, ni hör ju. Jag försöker att få till en del promenad på dagarna, för att hålla övervikten något på stången i alla fall, men det är nog svårt med mina sjuka portioner.
Jag hade en plan om att skejta idag. Ändå så bestämde jag mig när jag kom upp till Bergebo att jag skulle testa åka klassiskt på mina Fischer Twin Skin, det är lustigt att jag alltid verkar glömma hur mycket jag hatar mina twin skins, åtminstone om det är isiga spår, vilket det var idag, (jag tror min fäll är för sliten och att skidorna är lite för hårda för mig, så en ”rätt” skinsskida är ej dålig). Trots att det var hela 6-7 plusgrader så var det stenhårt och isigt. Det blev 15 minuter med konstant svärande på skins-skidorna innan jag tog mitt förnuft till fånga och bytte till skate-utrustning. Hade nämligen ett par gamla skiathlon-pjäxor på mig idag då mina andra träningspjäxorni det närmsta är helt slut och jag får ju inga nya… 
På de 75 minuter som var kvar så hann jag med att åka hela Igeltjärnsvägen två gånger och två varv på elljusfemman. Det var bra förhållanden, förutom att det var lite väl isigt och svåråkt. Men tanken var att köra helkropp för att aktivera så mycket muskler som möjligt. Imorgon tänker jag mig att jag kör ett lite hårdare pass på skiergen, vilar torsdag och därefter två väldigt korta och lätta pass inför söndagens Vasaloppet. 
Idag blev det 90 minuter, 24 kilometer och 445 höjdmeter. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Drog till Falun och snurrade

Tjena! Disco-torsdag idag, vilket precis som förra torsdagen innebar en vända till Falun för att snurra runt på konstsnön. Ganska tråkigt väder idag med 0-2...

Löp ute och på band + skierg

Tjena! Idag var det inte så kul vill jag lova. Riktigt dålig känsla på intervallerna. Men vi tar det från början. Det hela började med en...

Stakmaskin – 5 x halvhårt + hårt

Hej, hej! Efter morgonens pass på bandet och sedan jobb så var det ”äntligen” dags för pass nummer två. Skierg, eller stakmaskin, vilket ni nog...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe