9:a i Billingens långlopp – medalj i master-SM

Adam Steen, Jonatan Steen och Pontus Nordström. Tre slagna hjältar efter målgång

Resultat Billingens långlopp. Resten finns här.

Hej.

Ja, snabba svängningar här. Avdankad och less igår efter en av mina sämre dagar på slutet. Men efter en utskällning från min bror så bestämde jag mig för att hänga med ner på tävling. Vilket jag såklart inte ångrade. Haft två väldigt trevliga dagar med min bror Jonatan och den andre reskamraten Loman Daniel Olsson. Kul också att träffa ”bröderna” Nordström och den käre greven Rickard Bergengren!

Kul att hänga med personer och få träffa andra än mina egna tankar. Många som kommer fram och pratar, vilket jag alltid uppskattar!

Start idag var klockan 09, så det var tidigt för en morgontrött person som mig. Vi hann värma upp lite på banan och se start, varvningen och lite mer. Fin bana på cirka fem kilometer med mycket småbackar. En liten startvända på dryga kilometern + åtta varv.

Det gick full patte i starten idag och jag tappade direkt. Tror aldrig jag var i rygg på tätklungan någon gång. Just starten och korta brantbackar var det bästa jag visste förr och hävdade mig bra i. Nu är det något jag verkligen sliter med. Varför vet jag inte?! Kanske för att alla intervallpass på rullskidor varit på lättare rull och terräng. Vem vet?! Kanske också att det är så längesedan jag tränade och tävlade sprint/traditionell skidåkning.

Jag hamnade i någon form av andra- eller tredjegrupp. Först trodde jag att det gick jättedåligt och att jag var jättelångt bak och efter. Jag slet allt jag hade från meter ett och i princip hela loppet. Hamnade i fina grupper och fick mycket hjälp med dragningen. Tog inte mycket vind på näsan själv, men jag orkade inte det. Hade lite samma känsla som de två tidigare loppen i år med att jag inte riktigt får luft. Det är som lite stopp i luftrören från magen eller halsen på något konstigt sätt.

Det blev till slut ett bra resultat, jag gjorde precis det jag kunde och mer därtill. Så jag är nöjd återigen. Jag är inte bättre just nu och det enda jag kan ”skylla på” är att jag inte orkar åka fortare. Skidorna var ett par DP sprint och jag tycker dom gick riktigt bra även idag.

Jag lyckades komma tvåa i klassen herrar 35-39 och loppet hade SM-status för oss gubbar, (Axel Bergsten som var före mig hör också till samma klass). Det var väl lite roligt ändå faktiskt!

Tanken tidigare har varit att träna på lite extra under de två kommande veckorna. För att få till en bra formtopp inför Vasaloppet nu när jag gjort comeback. Men troligen kommer jag istället försöka ”tuna” kroppen och dra ner för att få överskott istället. Samt försöka träna på det jag tror jag behöver.

Lite siffror från klockan:

40,34 kilometer

1,41,37 timmar

23,8 km/h snittfart

174 snittpuls

184 maxpuls

400 höjd- och fallmeter

Related Articles

Kort skate och löp – stress

Tjena! Idag har det gått i ett. Stressat som en dåre och återigen sovit alldeles för dåligt. Det håller inte riktigt att sova 4-6 timmar...

Trettiomila-vecka, check

Hej alla vänner och ovänner! Det är nästan så man drömmer med tanke på vädret som varit. Varmt och soligt i flera dagar. Helt sjukt...

Två pass idag!

Tjena! Det sköna vädret fortsätter! Drömmen att enbart träna i shorts på dagens båda träningspass! Dagens första träning blev löpning. Jag sprang upp till Mellsta för...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here