Korta skiergare

Korta och hyfsat hårda intervaller idag

Tjena!

Jag måste testa något nytt nu. Så denna vecka kommer bli enbart stakning med någon form av högintensivt i sig, samt två lite tyngre styrkeövningar därefter. Det kanske blir att jag ”offrar” helgens Harsa Ski Marathon lite, men då får det vara så. Jag måste få upp lite pang i grejerna igen. Tanken är att jag ska köra högre fart och intensitet, men inte så att jag drar på mig dödsmycket syra, så att jag inte bryter ned mig totalt.

Jag och Alfons har varit hemma idag då han är krasslig. Så vi har mest tagit det lugnt, jag gick till den lokala ICA-butiken för att hämta ut ett paket med ett gäng olika handskar till mig, det är enda lilla ljuset och friskluft jag fått idag. Inte någon förlust i detta bedrövliga väder dock.

Efter många om och men kom jag till sist igång med träningen. Det blev Skierg-intervaller: 10 x 60”-60” + 10 x 30”-30”.

Uppvärmningen dessförinnan blev 15 minuter i sub 2,00-tempo (20 snabba drag sub 1,40 vid minut 4, 8 och 12) + 3 minuter i sub 1,50-tempo + 2 minuter i sub 2,00-tempo.

På intervallerna körde jag rullande på motstånd 10-6-1. På de längre intervallerna var målfarten: 1,39 motstånd 10 / 1,41 motstånd 6 / 1,43 motstånd 1. På de kortare intervallerna var målfarten två sekunder snabbare på varje. Här är utfallet:

Motstånd 10-6-1 rullande på var tredje intervall

Helt okej tider. Jag fick kämpa hyfsat, men hade några procent till godo.

Som avslutning blev det 8 minuter i sub 2,00 på motstånd 1.

Styrkan blev 5 x 10 kettlebell-snatch + 5 x 8 kettlebell clean & jerk + lite maghjul.

Previous articleMoraloppet 2024
Next articleMoraloppet 2024

Related Articles

RULLSKIDPREMIÄR, ny iPhone, säljer min landsvägscykel

Hej! I denna vlogg kommer äntligen rullskidorna fram, som vi alla längtat! Men vi har mer än så, bland annat: - Ny iPhone från https://phonehero.se/ - Säljer...

Löpintervaller asfalt

Tjena! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg ute för medlemmar, bli medlem du också, eller vänta till imorgon klockan 16:45! Idag har jag kört...

Klassisk premiär och cykel till salu

Hej. Jag är sugen att sälja min landsvägscykel för att köpa en ny: Det är en Allebike från 2018. - Storlek M 160-180...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here