Moraloppet 2024

Inte några superglada miner i team psyk idag

Resultat Moraloppet 2024, alla resultat hittar du här

Hej!

Nu har jag tagit mig igenom ytterligare ett Moralopp. Ingen höjdare för min del idag tyvärr. Jag kände redan i starten att jag fick slita hund. Dels är jag osnabb, men jag tror inte skidorna var helt på topp idag tyvärr. Innan ni säger/tänker något så är det första gången på länge som jag gnäller på skidorna i tävlingssammanhang.

Moraloppet startar i Evertsberg och följer sedan Vasaloppsspåret. Rejält med utför till en början alltså och jag kunde aldrig riktigt hänga med klungan avslappnat, utan fick slita som satan. Strax innan Vasslan och de första uppförsbackarna så ser jag att en kille ramlar först och därefter åker Andreas Svensson rätt in i honom och ramlar även han tyvärr. Det var trist att se!

I uppförsbackarna efter Vasslan så släpper jag tätklungan lite, för att i efterföljande flacka parti tappa än mer tyvärr och så var den dagen förstörd. Därefter är det bara att grisa på så gott det går, jag upplever under hela loppet som att det är någon som ligger på skidorna bakom. Ni som vet, ni vet. Så de sög liksom fast och bromsade.

Jag hamnade i en klunga med bland annat min bror in mot Oxberg, vidare förbi Gopshus och mot Hökberg. Innan Hökberg så måste jag släppa den klungan och jag hamnar själv.

Efter Hökberg på de långa raksträckorna kommer ett gäng på fyra åkare ikapp mig. Tack och lov orkar jag gå med dessa och även hjälpa till med farthållningen.

Precis igenom kontrollen i Eldris så kommer vi ikapp min bror och några till i hans klunga. Härifrån så börjar jag känna mig lite piggare och skidorna börjar gå bättre i konstsnön. Jag är delaktig i dragjobbet väldigt mycket där in mot målet. Med en kilometer kvar slår jag på en långrökare från spets och lyckas vinna kampen i vår klunga åtminstone. Här hade jag bäst känsla under hela loppet och det var väl det enda som var glädjande med dagen.

Nåväl, jag kämpade allt jag kunde och idag var jag helt enkelt inte bättre än så.

Siffrorna från pulsklockan:

1,49,42 timmar

40,74 kilometer

22,3 km/h snittfart

168 snittpuls

178 maxpuls

465 höjdmeter

690 fallmeter

236 watt normaliserad

 

Previous article1,5 h skate
Next articleKorta skiergare

Related Articles

Trösthandlar och springer ett MARATON!

Till följd av det ständigt katastrofala väderläget här i Svea rike så har jag blivit tvungen att dra till med en rejäl psykbeställning för att jag...

72 kilometer löpning på två dagar

Sedan sent igår kväll finns en ny VLOGG ute för medlemmar. In och stötta mig genom att bli medlem för 29 kronor per månad. Idag...

Springer ett maraton, i skogen

Tjena! Veckans sista pass är avklarat. En vecka som landade på stabila 24 timmar och 5 minuter. Idag blev det ännu ett längre löppass i skogen,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here