Åkt Vasaloppet idag

Tillsammans med Jone och Ulf Nordström

Målgången med Jone och några eftersläntrare från tjejvasan

Ett litet Vasalopp såhär på lördagen

Mellantiderna idag: startrakan till toppen av första backen, Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris, mål. 

Hej.

Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var med ungefär halvvägs.

Startrakan och backen upp var hårda, snabba och fina. Men därefter var det riktigt dåligt med odragna spår och blöt nysnö hela vägen fram till omkring Mångsbodarna. Lägg till motvind på det också. Där och då hade vi nog inte någon tanke på att kunna hinna till målet innan söndag. Men det började rulla på allt bättre ju längre vi kom.

Mellan Tennäng och Oxberg var det ibland ganska lättfört, ibland rejält sugigt före, samt rejält med skräp i spåren och dessutom stundtals katastrofalt stavfäste.

Från Oxberg och in i mål så var det isränna, förutom i utförs- och uppförsbackar där tjejvasa-åkarna hade plogat eller saxat sönder spåren.

Jag kände mig pigg och stark i princip hela turen. Det jag åt och drack var en dubbelsmörgås och en banan, samt två coxa-bälten med sportdryck.

Fin tur!

Related Articles

Kortare tur på 3:or

Hej! Idag körde jag faktiskt på Elpex 3 detta lite kortare pass. Tur var väl det, annars hade jag fastnat där ute i motvinden. Såhär såg...

Klassiskt i solnedgången

Hej på er! Idag har jag sålt min Allebike.. Så nu är jag utan cykel. Men jag har planerat att köpa en ny, kraven är...

Handskar och mössa i maj – tjoho!

Titta gärna in den senaste vloggen, prenumerera på kanalen om ni inte gör det, lägg en kommentar, gilla och dela gärna videon vidare på...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here