Åkt Vasaloppet idag

Tillsammans med Jone och Ulf Nordström

Målgången med Jone och några eftersläntrare från tjejvasan

Ett litet Vasalopp såhär på lördagen

Mellantiderna idag: startrakan till toppen av första backen, Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris, mål. 

Hej.

Då har vi betat av årets trevligaste träningspass: Vasaloppet från start till mål. Jag och Jone körde hela och den gode Ulf Nordström var med ungefär halvvägs.

Startrakan och backen upp var hårda, snabba och fina. Men därefter var det riktigt dåligt med odragna spår och blöt nysnö hela vägen fram till omkring Mångsbodarna. Lägg till motvind på det också. Där och då hade vi nog inte någon tanke på att kunna hinna till målet innan söndag. Men det började rulla på allt bättre ju längre vi kom.

Mellan Tennäng och Oxberg var det ibland ganska lättfört, ibland rejält sugigt före, samt rejält med skräp i spåren och dessutom stundtals katastrofalt stavfäste.

Från Oxberg och in i mål så var det isränna, förutom i utförs- och uppförsbackar där tjejvasa-åkarna hade plogat eller saxat sönder spåren.

Jag kände mig pigg och stark i princip hela turen. Det jag åt och drack var en dubbelsmörgås och en banan, samt två coxa-bälten med sportdryck.

Fin tur!

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here