Äntligen har jag en Garmin Forerunner 945!

Hej hej. 

Igår så fick jag då äntligen min nya Garmin Forerunner 945. Eller äntligen och äntligen, jag beställde den i fredags, så det gick rätt snabbt. Men på den tiden så har jag ju hunnit längta järnet efter den. Nu är dock längtan över! Vilken känsla att få öppna upp en ny teknikpryl, känna lukten av elektroniken, se alla tillbehör och få komma in i menyerna. Svårslaget. 
Garmin snålade inte med tillbehör i detta ”Tri bundle-paket” direkt. Det ska sägas att dessa tillbehör inte medföljer om man enbart köper klockan, då tror jag inte ens du får med ett pulsband. Jag fick två, ett vanligt och ett för simning. Det sistnämnda kommer jag inte använda, så det kan någon få köpa billigt. Dessutom ingick ett extra klockarmband, monteringssats för cykel och lite annat trevligt. Skoj!
Jag tog tid på mig och läste igenom bruksanvisningen online, ställde in mina sportprofiler och försökte bekanta mig med menyerna. Tyckte jag fick hyfsat grepp om det efter en stund. Nu är ju frågan om jag ska överge min Apple Watch och enbart använda denna. Apple Watchen funkar ju lite smidigare ihop med mobilen för att svara på meddelanden och styra musik/podcast. Dessutom så brukar jag ju starta träningspass på den när jag är ute och promenerar, samt pendlingscyklar. Det vill jag inte göra på min Garmin då det kommer sändas till Strava och förstöra allas feed där. Dessutom vill jag inte ha det i dagboken på Garmin Connect. Det hade varit bra om man kunde ha en delad dagbok där, för riktig träning och en för vardagsmotion. 
En annan sak jag varit orolig över är hur jag skulle göra med all gammal statistik på Polar. Men efter ett idogt googlande så hittade jag en fantastisk app som heter ”Rungap”:

I denna app så kunde jag synka alla mina Polar-träningar, vilket var typ 1600-1700 stycken och tog en jävla tid. Sedan så var jag tvungen att köpa något som kallades ”swag bag” för 30 kronor, helt klart värt det. Därefter kunde jag trycka på ”share & export” och efter ytterligare väntan så kom sedan alla aktiviteter in på Garmin Connect. Dock så verkar mina rullskidspass vara angivna som cykling, men det får väl gå. Ett tips till er andra som nu också kommer byta från Polar till Garmin! För jag har fortsatt inte fått svar från Polar hur dom ska hjälpa mig med pulsbandet. Otroligt dålig stil av Polar. 
– Är det någon som vill köpa mitt pulsband för simning?
– Är det någon som övergett sin Apple Watch, eller motsvarande för att enbart använda Garmin till vardags?
– Är det någon som vet om jag kan använda två olika kalendrar, där den ena är vanlig träning och den andra är för vardagsmotion?
_____
Idag ska jag inviga min Forerunner 945 med löpning och löpbandsintervaller. Ska även köra lite styrka. Blir spännande! 
https://adamsteen.se/

Related Articles

40 ÅR + NY CYKEL på ingång!

Idag den 28:e maj när denna vlogg släpps för alla så fyller jag 40 år, fy fan! Skicka ett litet swish-stöd som plåster på...

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

7 COMMENTS

  1. Jag är intresserad av pulsbandet! Prisförslag?

    Angående strava, så kan du välja att göra alla aktiviter "privata" i första hand sen kan du välja att dela ut vissa av de till dina följare 😉

  2. Härligt! Bra tips!

    Jag vet inte hur det är med det faktiskt. Någon som vet? Det är ett blått simnings-pulsband. Men om det funkar ovan vattnet vet jag ej, borde göra det

  3. Det funkar ovan vatten också. Enligt recensioner jag läst är det dock inte speciellt bekvämt ovan vatten, men det är väl upp till var och en 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here