Äntligen tävlingspremiär och en bra insats!

Hej på er!

Idag vaknade jag i tid, tjoho! Förutom mobilen som väckarklocka så hade jag satt alarm på min pulsklocka och även iPaden!

Nervös och orolig innan. Tävlingspremiär är något speciellt. Svårt att veta hur kroppen skulle reagera och hur jag skulle stå mig emot andra.

Vi testade skidor innan, fyra par DP Sprint och valde ett par vardera jag och min bror. Vallan var Maplus ECO med s och slipen var krilles LJ02.

Efter en lättare uppvärmning så var det dags för start vid 11,00 i Oxberg, på samma plats som tjejvasan startar. Jag har inte det där klippet ut från startrakan som jag hade förr. Om det beror på brist av gym, åldern, eller något annat är svårt att säga.

Jag låg med långt framme i början och tyckte ändå att det kändes ganska bra. Om det gick lugnt, mellan eller snabbt är svårt att säga. Jag fick inte slita för mycket, även om det såklart kostade på lite.

Efter 6-7 kilometer kommer vi ut på Vasaloppsspåret vid vägundergången i Vasslan. Här matas det på en aning från bland annat Andreas Svensson. Jag lyckas gå med utan att vända ut och in på mig själv, men det var inte mer heller. Blickar bak och ser en stor klunga fortsatt.

In i Lundbäcksbackarna ligger jag på kanske tionde plats. Återigen är det Andreas Svensson som kör hårt, jag får runda några personer som kanske tar lite extra kraft och kommer sånär ikapp de 5-6 i täten, men över krönet så tappar jag mer tid. Enda anledningen till att jag släpper är helt enkelt att de före mig är bättre och att jag inte orkade åka fortare där och då.

För ett tag så blev jag lite uppgiven efter att ha släppt tätklungan, samtidigt som jag ser bak att många kommer ikapp mig. Men jag bestämmer mig för att köra på hela vägen in i mål, kämpa allt jag kan och inte bli arg. Dessutom säger jag till mig själv att jag inte får vara missnöjd då jag släppte för att jag inte orkade åka fortare.

Under resten av loppet så åker jag i en ganska stor klunga på uppskattningsvis 10-15 personer. Ligger ofta långt fram, står för en del farthållning och är ändå skapligt pigg trots allt.

Mot slutet så är vi några som hjälper till att dra hårt. Jag tycker det går ganska fort, utan att jag behöver ligga fullt på rött. Kändes där och då som att jag blivit lite bättre på flack stakning, vilket jag försökt få till med sommarens alla intervallpass på treor.

In mot målgång så är jag ändå med i matchen om att vinna andragruppen och komma sexa. Det svarade ganska bra när jag matade på. Jag krokar ihop några stavtag med en annan åkare på upploppet, så jag kan ha tappat 1-2 placeringar på det. Men vad spelar det för roll om jag blir 6:a eller 15:e i ett sådant här lopp?!

Nej, jag är ganska nöjd med dagen! Men jag har lite svårt att smälta att det är så många för mig okända och nya personer med i klungorna. Men det är bara att gilla läget, göra det bästa av situationen och försöka jobba vidare.

Siffror från klockan:

1,45,49 timmar

41,83 kilometer

23,7 km/h snittfart

173 snittpuls

187 maxpuls

577 höjdmeter

605 fallmeter

249 watt normaliserad kraft

 

Edit kl 14,33. Nu verkar det ha kommit en annan resultatlista. Men som sagt, vad spelar det för roll om jag blev 6:a eller 15:e

 

Related Articles

Träningsårets första Vasalopp – Fan vad fel jag hade!

  - Äntligen en vecka med rejäla pass och med en volym på över 20 timmar. Det är man inte bortskämd med! - Fin cykeltur med...

60 min i sub 4-tempo

Hej! Sedan igår kväll finns det en ny vlogg för medlemmar ute. Bli medlem du också! Idag har jag kört två löppass. Först blev det en...

Första skatepasset och +21 h

Hej! Nu har jag avslutat ytterligare en träningsvecka. Jag gjorde allt annat än att träna fram till en bit in på kvällen. Städning, tvättning, handling,...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here