Löpband – nytt styrkepass – Skierg

Hej på er!

Skrev ett långt inlägg tidigare idag på min andra blogg, läs gärna det.

Idag velade jag lite fram och tillbaka vad jag skulle träna. Var inte alltför sliten i kroppen glädjande nog. Efter lite funderande, lite planering av styrkepass framöver och så vidare så körde jag följande:

Löpband

40 minuter rakt av @ 15 km/h (4,00 min/km) och 0%.

Skönt att springa ur benen bara, utan press eller stress. 15 km/h och utan lutning är ganska bekvämt även för mig. Känns nästan inget i musklerna och pulsen ligger på cirka AII i belastning. Jag tycker det är ett skönt sätt att träna på efter ett långlopp.

Styrka

Jag kollade upp lite gamla pass jag kört, diskuterade med en insatt person och brände av ett litet nytt styrkepass som jag tänkte köra under säsongen. Inget speciellt hemligt eller helt nytt.

Första delen så körde jag sju övningar som i cirkelstyrka med upplägget 50 sekunders arbete och 10 sekunders vila. Mestadels dynamisk bålstabilitet med kroppen och TRX-band som hjälpmedel.

Andra delen var med mer fokus på snabbhet/explosivitet. Sex olika övningar med diverse hopp, stakkast med en boll, armhävningar med klapp och så vidare. Tre set och cirka 5-6 repetitioner per övning.

Kändes bra, kul med ett nytt pass och skönt med ett inte alltför tufft upplägg såhär i säsong.

Skierg


Sista delen för dagen blev 40 minuter rakt av på Skiergen. Körde för omväxlings skull på motstånd fem, för mindre belastning på musklerna. Målet var sub 2,00 i snitt, vilket lyckades och även här var det cirka AII i intensitet. Var fjärde minut så drog jag 10 maxdrag. Kändes helt okej faktiskt!

Related Articles

Hur gör man världens bästa psykgryta™?

 Här är denna veckas vlogg, rykande färsk. - Tack till er som swishade mig förra veckan för att stöda kanalen - fortsätt gärna 076 -...

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here