Den sista (färden) helgen

Utemiddag och lek med Alfons i tisdags
Hej på er. 
Den här rubriken lät ju mer dramatisk än vad det är. Jag menar att detta är den sista helgen med vila och ledighet innan jag drar igång med träningen igen. Nu har jag kommit in i det här vilandet så pass mycket att det känns jobbigt att börja igen. Perfekt. Jag behöver en utmaning i livet igen. Nu tror jag att jag har återhämtat mig skapligt mentalt i alla fall. Jag har dock varit lite sämre på det rent fysiskt och då tänker jag i princip enbart på att jag sovit lite för dåligt. Jag har varit dålig på att lägga mig i tid helt enkelt. Men det är ju ändå något som rätar till sig självt när jag drar igång igen. 
Det har såklart varit skönt att vila och kunna göra annat utan måsten. Men samtidigt så är det ju bara skönt under en begränsad tid. Jag känner ändå att jag saknar någon form av mening i livet när jag inte tränar. Såklart har jag ju min älskade Alfons som betyder mest av allt och jag har ju även ett jobb att gå till. Men just jobbet är ju något som ofta är väldigt omotiverande för mig. Det kanske inte är så konstigt när belöningen i form av lön är så otroligt låg i jämförelse med portföljens storlek. Värdet på den kan ju vid extrema dagar fluktuera nästan en årslön i båda riktningar. Så att slita sig upp ur sängen och stressa iväg till något som ger mig 0,5% av vad den bästa börsdagen gett är allt annat än lätt. 
Men att hitta meningen och glädjen i allt är ju kanske inte något man ska jaga efter genom mycket pengar, smal kropp och liknande. Allt sådant skapar ju oftast bara stress. Istället gäller det att försöka uppnå glädje och meningsfullhet inom sig. Hur man ska nå dit vet jag inte än. Men att försöka leva mer i nuet, ha bra rutiner och röra på sig är en bra start. 
Nu blev jag djup här igen. Jag är nog mest bara lite smånervös inför att komma igång med träningen igen. Har skissat lite lätt på en träningsplan och jag tror jag kör efter den. Först var tanken 700 timmar nästa år igen, men jag har tagit mitt förnuft till fånga och siktar nog istället in mig på 600 timmar. Ska försöka vara lite piggare istället, inte slita ut mig. Försöka fokusera på att träna bra snarare än mycket. Kanske försöka köra lite mer varierat och inte hårt varje vecka. Exempelvis: lätt – medel – medel – hård vecka. Så att jag emellanåt får en lite lugnare och mer återhämtande vecka. Tror det kan vara välbehövligt. Det är väl i princip så långt jag kommit i planeringen. Tror inte jag behöver göra det så mycket mer avancerat än så heller. Så att hitta en röd tråd i träningen, träna ganska hårt men smart och jobba med styrkor + svagheter så blir det nog bra. 
Nu ska jag ta på mig en träningsjacka och dra ut på en promenad. Ha en fin lördag kamrater! 

https://adamsteen.se/

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

2 COMMENTS

  1. Det låter som en bra plan gällande träningen! Vore intressant att höra dina tankar, lite mer konkret, om hur du ska jobba med dina styrkor och svagheter.

  2. Yes! Ja, kan kanske få med det. En tanke är just intervaller, att jag behöver bli bättre när det går fort helt enkelt, oavsett terräng. Sen flack och snabb stakning. Där är tanken att köra just flack och med lättare rull än fyror.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here