En jävla dag + Stakint: 20-15-10-5-(4×2,5’)

Årets andra rullskidintervaller i hamn!

Hej!

Det blev en lång dag idag. Först jobb i vanlig ordning. Därefter var jag på ett ”möte” som kanske inte var så bra, det vill jag ej berätta om. Jag fortsatte dagen med att kompletteringshandla och när jag skulle cykla vidare så hör jag hur det smäller till i bakhjulet på min kära pendlarcykel. En eker hade gått av, kul! Jag tog mig till XXL (där jag köpt cykeln) som inte hade tid att hjälpa mig, men jag fick en eker som de trodde var i rätt längd. Färden fortsatte tills jag kom på att jag också behövde en ekernippel då delar av den gamla ekern satt kvar i nippeln. Orkade inte ta mig tillbaka till nyss nämnda affär, utan jag åkte till Cykelcentrum där jag fick två olika nipplar gratis, tack! Sista stoppet på hemvägen var till COOP i Forssa där jag hämtade ut ett nytt pulsband, jag har fått eksem av det förra.

Väl hemma så packade jag upp matvarorna och ägnade sedan åtskilliga timmar till att få dit den nya ekern och rikta båda hjulen. Det var ett projekt att sätta dit ekern vill jag lova. Jag fick lov att ta av bromsskiva, kasett, däck, slang och vika undan fälgbandet. Till slut fick jag till det. Det blev en del meckande att få hjulen raka, inte det lättaste utan riktställ. Men att vända cykeln upp och ned, samt använda ett buntband mot fälgen för att se hur hjulet slår funkar det med.

Man får se en del fina vyer under kvällspassen i alla fall!

Till slut kom jag ändå ut på träning. Det blev stakintervaller på Elpex 4, jag körde följande:

– 20 minuter

– 15 minuter

– 10 minuter

– 5 minuter

– 4 x 2,5 minuter

(5, 4, 3, 2, 1, 1, 1 minut vila)

Snittade 21,8 km/h över alla intervallerna.

Efter en lång upp- och nedvarvning landade passet på tre timmar och 52,4 kilometer. Jag avslutade träningen med kettlebell-styrka.

Previous articleNära sex mil klassiskt
Next article90 km och lite till

Related Articles

Sprungit intervaller med Falu BS bandy

Tjena! Det finns en vlogg för medlemmar ute nu, släpps för resten imorgon klockan 16:30. För en tid sedan blev jag kontaktad av en bekant om...

På rull runt Runn

Tjena! Jodå, jag kom ut sist av alla idag igen. Men jag kom åtminstone ut på träning, det är inte alla som gjorde det! Det jag...

En liten cykeltur

Hallå i stugorna! Tröttheten håller i sig och jag är fortsatt seg. HRV-värdet på klockan varnade för lågt värde imorse, första gången på flera månader....

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here