En uppdatering till mina följare

Tjenare!
Hemma igen med familjen och således dags för en liten uppdatering. 
Jag skrev ju en liten edit på gårdagens inlägg, men det verkade inte kommit in. Jag fick ju träffa en AT-läkare först som rekommenderade sex månaders vila, det gick jag inte med om och fick då prata med överläkaren som kom med samma dom. Jag var som ni förstår inte nöjd då heller så överläkaren sa att han skulle prata med sina kollegor och kom sedan tillbaka med en mycket bättre dom: en månads vila. Det känns ju faktiskt rätt okej, tråkigt att missa Vasaloppet, men skönt att inte behöva vila hela sommaren. 
Det är en inte alltför enkel ”sjukdom” att sätta en ”dom” på att såhär är det och såhär är det inte. Dom kunde ju inte till hundra säga att det är en hjärtmuskelinflammation. Allting såg ju bra ut på ultraljudet, men jag hade ett förhöjt troponinvärde som legat på 58 och 61 vid de två tillfällena jag blev testad. Samtidigt fick jag berättat för mig att det fanns patienter på avdelningen med över 1000 i värde. Dessutom så kunde mitt värde ha varit förhöjt på grund av hård fysisk aktivitet. Så det är ju inte för inte att jag undrar och tycker det är lite diffust. Personligen så tror jag inte det är speciellt allvarligt alls, men samtidigt kanske det är lite dumt att chansa när det kommer till hjärtat?! Lite skillnad om det kommer till axeln exempelvis, det är ju lite enklare att leva med en dålig axel än ett dåligt hjärta. 
Läkaren sa som sagt att jag skulle vila en månad, men jag kunde ändå leva normalt i vardagen och även cykla till jobbet med cirka 100 i puls. Så som sagt är det inte jätteallvarligt, dock så tyckte dom att jag skulle vara hemma från jobbet denna veckan för säkerhets skull, dom skrev även ut Ipren(!) som jag skulle äta i en vecka. Även nästa vecka är jag hemma från jobbet då det är sportlov, som avslutas med söndag och Vasaloppet… Blir garanterat inget Vasalopp för mig i år i alla fall, då jag sålde startplatsen igår. Första gången sedan 2010 som jag missar Vasaloppet, men jag kommer tillbaka, förhoppningsvis starkare än någonsin, för i år blir det en än mer taggad Adam Steen som börjar vårträningen!   

https://adamsteen.se/

Related Articles

Bessemerloppet 2024 – Kanondag för den ena(?!) + dubbla SM-GULD!

Tjena! Ännu en vlogg som denna vecka kulmineras med söndagens Bessemerlopp där jag slutade som 6:a i ett mycket starkt fält, endast 19 sekunder bakom segraren. Dessutom...

Kvällsrunda skate

Godkväll! Missa inte att prenumerera på min Youtube-kanal, vloggen från helgen finns ute för medlemmar nu (bli medlem du också för 29 kronor per månad),...

6:a Bessemerloppet 2024 + Veteran-SM guld

Tjena! Idag är jag riktigt nöjd med min insats och mitt resultat från loppet i Högbo bruk! Efter testande av totalt sex olika skidpar valde både...

5 COMMENTS

 1. Tjena,
  Gött där, en månads vila är ju rimligt medan 6 månader vore riktigt surt. På en månad hinner du inte tappa så mycket utan och det väger ju upp att du missar Vasaloppet, hellre än att vila 6 mån tänker jag. Tur i oturen kan man säga.
  Ta det varsamt.

  Mvh petrusko

 2. Hej
  Jäkligt trist att inte få se dig i vasan nu när du haft ett annorlunda upplägg men det är ett klokt beslut.
  Vet inget om hjärtinflammtion men däremot har jag senaste åren haft problem med rytmen och även gjrot några ingrepp är dock långt från Elit. MEN jag har aldrig blivit ordinerad vila utan snarare tvärtom men då inte hård ansträngning.
  Tycker det är konstigt att dom tagit beslut på något dom verkar kunna tro att det är men men överläkaren är väl förhoppningvis hjärtspecilaist annars skulle jag kräva att få komma till en sådan 🙂

  Hursom Krya på dig och njut av våren tillsmmans med familjen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here