Fin långjanne med bl.a. premiär på FB-spåret

Fick bevittna en väldigt fin solnedgång under dagens pass. Här på Falun Borlänge-spåret på hemvägen, strax innan Morbygden

Tjena!

Idag har jag haft ett både långt och väldigt fint pass i skogarna mellan Falun och Borlänge. Jag läste på skidspår.se att FB-spåret var draget så jag tog sikte på det för första gången denna säsong.

Den bitande kylan höll i sig även idag, så jag fick klä mig rejält än en gång med dubbla vantar och värmestrumpor. Lyckades undgå att frysa, trots 12-14 minusgrader.

Undertecknad

Jah

Fint med smala spår och gammaldags skidåkning

Jag hade som bekant en plan att åka spåret fram och tillbaka, med vändning i Stångtjärn. Cirka tre timmar var tanken. Men efterhand så  reviderades planen då jag kom på att jag aldrig vänt längst bort åt båda hållen på ett och samma pass. Sagt och gjort med andra ord:

Rutten gick ungefär såhär: start i Bergebo ut via elljusspåret – Igeltjärnsvägen- Vargliden – FB-spåret till stångtjärn – elljusspåret ner och vändning vid Lövbergsvägen – elljusspåret tillbaka till Stångtjärn – ut 6 km-spåret – FB-spåret till Vargliden- Igeltjärnsvägen – höger på elljusfemman – ner till Medväga och vändning där – hem via sista biten av elljusfemman

En skapligt mastig tur på 4 timmar prick och 65 kilometer. Under den andra halvan av passet så lade jag in tio stycken stegringar. Kändes helt okej hela vägen utan några speciella dippar.

Som avslutning på veckan som landade på 13 h 25 min och 214 kilometer så körde jag mitt nya styrkepass med bland annat kettlebell och chins.

Related Articles

Team psyk™ åker Vasaloppet (en vecka för tidigt?!)

Det årliga passet längs Vasaloppsspåret avklarat, nu är det bara det jobbiga kvar... _____ Bli medlem i kanalen för att få åtkomst till flera förmåner: https://www.youtube.com/channel/UCn98udtjJg4gK3G4ZXo5X3Q/join  _____ Stöd gärna...

Löpband / Skierg / Explo

Hej! Då jag har Alfons hos mig fick jag anpassa träningen därefter. Jag körde en tvådelad konditionsvariant idag. Först blev det löpband i 30 minuter utan...

Skate och Vasalopps-frågorna

Tjena! Har betat av veckans sista pass idag. Var inte alltför sliten efter gårdagens tur längs Vasaloppets bansträckning. Enligt planen så körde jag två timmar skate...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here