Fin långpanna med Jone

I Dala-Floda

Hej på er!

Idag har jag kört årets längsta stakpass, i sällskap dessutom och inte av vilken som helst utan av min bror Jonatan. Ni kanske minns han som gick från att vara übergurka till att bli bättre än mig i vintras.

Min dag började med att jag rullade hemifrån Borlänge vid klockan 09,13 (tidigt för att vara mig det), min bror startade några minuter efter. Vi möttes längs cykelbanan mellan Falun och Borlänge omkring infarten till Aspeboda. Därefter vände jag och tog sikte mot Dala-Floda. Såhär såg rutten ut på kartan:

Dagens rutt

Strax efter Arvslindan

Jag åkte på Elpex IV och min bror på ett par Fischer-rullskidor med oklart rullmotstånd. Mina rullar något tyngre.

Vi rullade på i ett skapligt fint tempo, givetvis hade vi otur med vinden och fick den på näsan hela vägen. På vägen mot Falun innan jag mötte min bror så tittade jag på vimplarna som visade motvind då, vilket även kändes, men så fort jag vänt efter vårt möte så fick jag smaka på motvind på riktigt. Sjukt det där.

Bäsna

De sista fem kilometerna från Dala-Floda in till vår stuga gick på grusväg, vilket funkade över förväntan. Här var det dock fri stil som gällde, så det blev stakning med frånskjut och diagonalt.

Passet landade på 4 h 15 min och 75,3 kilometer. Fint dagsverke!

Previous article155 minuter skate
Next article148 km på två dagar

Related Articles

”Inget kan stoppa mig från mina 20 h-veckor!” #Brödrakampen

  Här har ni veckans dårskaper samlade på film. Har jag äntligen lyckats implementera min nya plan för träning? Eller kör jag på i samma...

13,2 kilometer löpning

Imorgon kommer en ny vlogg, spänn fast er! Passa på att bli medlemmar på kanalen! Jag har sprungit idag, en timme och 13,2 kilometer, vilket...

12 hårda och 28 medelhårda

Aloha! Städade av veckans tredje intervallpass idag. Stakintervaller stod på programmet och Bergebo var arenan. Jag hade som vanligt programmerat pulsklockan, så att jag bara behöver...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here