Fin långpanna med Jone

I Dala-Floda

Hej på er!

Idag har jag kört årets längsta stakpass, i sällskap dessutom och inte av vilken som helst utan av min bror Jonatan. Ni kanske minns han som gick från att vara übergurka till att bli bättre än mig i vintras.

Min dag började med att jag rullade hemifrån Borlänge vid klockan 09,13 (tidigt för att vara mig det), min bror startade några minuter efter. Vi möttes längs cykelbanan mellan Falun och Borlänge omkring infarten till Aspeboda. Därefter vände jag och tog sikte mot Dala-Floda. Såhär såg rutten ut på kartan:

Dagens rutt

Strax efter Arvslindan

Jag åkte på Elpex IV och min bror på ett par Fischer-rullskidor med oklart rullmotstånd. Mina rullar något tyngre.

Vi rullade på i ett skapligt fint tempo, givetvis hade vi otur med vinden och fick den på näsan hela vägen. På vägen mot Falun innan jag mötte min bror så tittade jag på vimplarna som visade motvind då, vilket även kändes, men så fort jag vänt efter vårt möte så fick jag smaka på motvind på riktigt. Sjukt det där.

Bäsna

De sista fem kilometerna från Dala-Floda in till vår stuga gick på grusväg, vilket funkade över förväntan. Här var det dock fri stil som gällde, så det blev stakning med frånskjut och diagonalt.

Passet landade på 4 h 15 min och 75,3 kilometer. Fint dagsverke!

Previous article155 minuter skate
Next article148 km på två dagar

Related Articles

40 ÅR + NY CYKEL på ingång!

Idag den 28:e maj när denna vlogg släpps för alla så fyller jag 40 år, fy fan! Skicka ett litet swish-stöd som plåster på...

En ”snabb” + en långsam – imorgon är det över

Hej! Nu är det bara timmar kvar tills livet känns över. 40 år. Jag vill inte vara så gammal. Fy fan. Vad har jag lyckats uträtta...

Löpintervaller i stormen

Tjena! Nu finns en ny vlogg ute för medlemmar på min kanal. Har du inte råd med 29 kronor per månad så får du vänta...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here