Fredag morgon

Godmorgon.
Idag ser det ut att bli en lugnare dag för min del. Jag tänkte ut och åka en sväng på skidor, det blir skate i en till två timmar. Annars har jag inte så mycket mer att göra. Det är då ett ypperligt tillfälle att läsa på mer ingående om regler för till exempel momsen, skatten och så vidare för firman. Jag har ju läst en del ekonomi, men jag blir ändå osäker på mycket. Vad är till exempel skillnaden på preliminär-skatt och skatt? Hur gör jag när jag får pengar insatta på mitt bank- eller plusgiro, alltså med bokföringen, skatt- och momsinbetalningar. Jag har också satt min preliminärskatt på 0 (noll) kronor, men om jag sparar cirka hälften utav de pengar jag får in, så har jag ju tillgodo att betala in eventuell restskatt? Hur gör jag med årsbokslut?
Som ni ser så har jag lite frågor och funderingar, någon som känner sig sugen att hjälpa mig att få svar på dessa? Vore väldigt snällt.
Ett annat frågetecken är huruvida jag ska Jailbreaka min iPhone eller ej. Det står lite olika angående fördelar och nackdelar på olika forum. Jag vill ju kunna köra fler spel och nyttiga program på telefonen. Tips här också tack. Jag har den senaste 3GS och med senaste firmware.
Vad har ni för planer inför helgen!?
Mycket frågor nu, som sagt svara på dem om ni vill, och passa också på att ställa lite frågor till mig.
Allt för nu.
https://adamsteen.se/
Previous articlePass nummer två
Next articleTräna nästa

Related Articles

Moderna och digitala lån: Fördelar och utmaningar med att ansöka om lån online

  För de som är uppvuxna med internet och digitala tjänster är det här fenomenet kanske lättare att förstå. Tillhör man en lite äldre målgrupp...

13 kilometer löpning

Ett sista pass avklarat innan morgondagens vilodag. Precis som förra måndagen så sprang jag i en timme. Denna gång kom jag 13 kilometer, vilket blir...

Tredje stakintervallpasset för veckan

Tjena! Idag var det perfekta förhållanden om man ville ha tungt motstånd. 12-13 minusgrader, nysnö och snö från snökanonerna. Det sprutades för fullt där uppe...

12 COMMENTS

 1. Jag har swedbank och dom har som enda bank e-bokföring, det funkar precis som din internetbank fast det är för firman. Funkar bra men man måste ju ändå kunna lite om bokföring.
  Jag skulle rekomendera att du tar hjälp, och det gäller inte bara bokföringen utan alla delar av företagandet. Man kan/hinner/vill/ska inte göra allt själv.
  Om man inte har råd att ta hjälp är det fel på affärsidèn..

 2. Hej

  sitter å fundera lite på ett upplägg inför vasan.. Har haft ett uppehåll i träningen… men n8u har jag kört igång. Men va jag har tappat känns som lungor/hjärta vill lämna kroppen…min funderan är intervaller tycker du att jag ska köra de??? För varje pass som jag åker skidor nu är pulsen mycket hög… Tävlingar?? Är det vettigt att lägga in?? Mitt mål är runt 6 tim på vasan…

  Läser din blogg jämt grymt bra

  Andreas

 3. Tack Stefan, du har rätt.

  Hej Andreas.

  Det beror helt på hur bra du var innan, hur långt uppehåll du haft och hur mycket du kan och vill träna.

  Det är ju givetvis ovant till en början och ja jag tycker du ska köra intervaller. Du behöver inte köra max på dessa utan ligger på en fart som du inte blir stum på, sen ska du också köra mycket stakning för att vänja musklerna vid det.

  Fortsätt ett tag till med lugna pass, sen kan du lägga in lite hårdare pass exempelvis intervaller och styrketräning. Du borde ju köra minst ett långlopp, för att dels seeda upp dig till ett bättre startled, samt för att få in lite vana på en längre åkning.

  Hoppas du fick svar på dina frågor, annars fråga igen.

  Tack tack!

 4. Japp de har jag! när du har instalerat blackra1n så instalerar du cydia och genom cydia finns installous som du kan ladda ner alla program från!De var ett tag sen jag gjorde de. mins inte riktigt allt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here