Gyllbergens femmil

Sträcker ut som om det inte fanns någon morgondag!

Skidglädje!?

Stockgropens fäbodar!

Tjena!

Idag var jag tidigt ute för att vara mig. Jag drog hemifrån före klockan 09 på en ledig dag, utan att ha bestämt tid med någon, längesedan något liknande inträffade. Hoppas det inte dröjer till nästa gång, för jävlar vad skönt det är att slippa vara klar med träningen 20-22.

Som ni redan förstått så var det Gyllbergen som var destinationen och dagens träningsplats! Det var längesedan jag var där, säkert 2-3 år sedan. Jag låg och lusläste skidspår.se samt ledkartor under gårdagskvällen för att försöka friska upp minnet, vilket kvällsnöje va?!

För andra gången denna vecka så åkte jag klassiskt med mina skins-skidor. Tycker att dom allt som oftast går ganska lätt, fästet däremot är bra ibland och uruselt andra gånger. Kanske det är lite för hårt spann på dom, eller så är det jag som helt glömt bort hur man åker klassiskt.

Det blev en vända över berget vid masten, ner till Stockgropens fäbodar, runt det sju kilometer långa spåret runt Långmyran och diverse andra spår. Såhär såg det ut på kartan:

Jag hade ingen mer plan än att jag ville få ihop minst tre timmar och tio stycken diagonalimpulser. Det lyckades då jag klockade in på 3 h 20 min, 50,1 kilometer och givetvis med de korta spurterna enligt plan.

Kallt till en början med 8-9 minusgrader, som efterhand började närma sig nollan allt mer. Strålande sol hela dagen och med spår som överlag höll bra klass. Kroppen kändes pigg, men jag blev lite trött i muskler jag inte blir trött i av att vara staka. Kul med omväxling!

Hemma efter skidåkningen blev det TRX-styrka. Nu är jag ganska mör i höftböjare, bål och ben från veckans träningsskörd. Imorgon väntar nya skidäventyr!

Previous articleBack to basics
Next article50 kilometer skate

Related Articles

Hur tränar man i en PSYKPERIOD™?!

Herre min skapare vilken galen vecka! - Träning med sällskap - Första stavbrottet på flera år - Träning i alla typer av väder och fören - Sliten och...

Måndagslunk i 4,03-tempo, vurpa och 34h på 9 dagar

Tjena! Medlemmar kan redan nu se den senaste vloggen, bli det du också, eller vänta tills imorgon klockan 16:30! Nu har jag gjort det sista träningspasset...

Sista skidpasset?!

Åh helvete vilken vecka det varit, men nu ser jag ljuset! Dagens träning började med TRX-styrka. Sedan gav jag mig av till Bergebo för att...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here