Gym och SkiErg + Bilder/instruktioner på alla övningarna

SkiErg, ett bra träningsredskap. Notera min klocka högt uppe till vänster. Tycker det funkar bäst att sätta den där när jag kör. Dock tittar jag mest på SkiErgens egna display, där jag ställer in den efter mina planerade intervaller.
Dagens träning var snabbt avklarad (detta pass tar ungefär två timmar totalt och jag skriver cirka en timmes effektiv träning i träningsdagboken). Skönt det. Fint väder och ledig resten av dagen. Njutbart. Efter en sedvanlig jogg på cirka två kilometer så klev jag in på
1:a – Från armbågarna, upp på händerna och gör en ”armhävning”, 3 x 10

2:a – Vänster fot i TRX-bandet, höger hand i marken (och sedan vice versa), möt knä och armbåge diagonalt, sträck ut igen, håll bra position och balans i bål och höft, 3 x 12/sida 
3:e – Försök håll bra och rak position, upp och ner med det övre benet, 3 x 15/sida
4:e – Ligg på skuldrorna med raka ben, dra hälarna mot skinkorna, rakt – sida – rakt – andra sidan – rakt -osv, 3 x 15


5:e – Håll positionen rak och stilla i bålen, sträck ut en arm i taget, 3 x 8/sida
6:e – Ganska stakliknande rörelse/övning, idag körde jag en annan variant och stod på knä, vanligtvis brukar jag stå upp på fötterna, 3 x 20

Svårare än så är det inte. Bara att testa. Kommer troligen öka på någon repetion på övningarna framöver. Har på de två första övningarna ökat två repetitioner vardera. Nästa att öka är övning fem. Det tar riktigt fint i skidåkarmusklerna!
Efter min TRX-session så var det dags för SkiErg. Idag ville jag inte köra alltför hårt, dels med tanke på
(2,30 minuter vila)
– 2:a blocket – 10 minuter, 20″ hårt – 20″ vila (totalt 15 stycken), 162 snittpuls, 180 maxpuls 


Nu blir det lunch på Dala Wärdshus!
https://adamsteen.se/

Related Articles

800 TIMMAR i år igen – ”HAN HAR DET!”

  Efter en rejäl massa slit kunde jag så till sista kamma in 800 träningstimmar för andra året i rad! Fy fan! Följ med på de...

Krånglande live igår, men till sist så kom vi igång!

Hej! Ja, igår avslutades mitt träningsår som bekant. 800 timmar och 15 minuter! Jag skulle ha en livesändning på min Youtube-kanal igår vid 21:00, men det...

Klar med träningsåret 2023/2024!

Tjena! Ses vi på livesändningen ikväll klockan 21:00? Bra! 800 timmar och 10 minuter föregående träningsår - 800 timmar och 15 minuter detta  träningsår. Ett träningsår...

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here