Jag blir då bara sämre och sämre…

Inte ens mina Leki-stavar kunde rädda upp min dåliga känsla idag, då är det illa..
Bra sömn på sistone med över åtta timmar, vilodag igår, bra kost och okej känsla i kroppen. Allt det till trots så gick det bedrövligt idag. Jag körde stakintervaller med impulser mellan, vilket jag ska komma in på strax. Det gick så bedrövligt tungt i spåret idag så att det i det närmsta högg utför.. Det ska ju alltid vara min otur att i princip varje gång jag ska köra intervaller eller liknande så ska det vara ett riktigt jävla pissföre för att få lite snabbare fart. Idag var det en bedrövlig nysnö som gjorde det tungt, dessutom ett par inte alltför nyvallade skateskidor som verkligen sög fast i spåret. Inte bra för mitt redan sargade självförtroende och mitt psyke som är svagare än en treårings.. 
Jag kom som högst upp i 164 i puls och då körde jag det som fanns för dagen i kroppen. Sinnessjukt bedrövligt. Jag verkligen hatar när jag inte kommer upp i puls. Det mest troliga förutom att jag är lite sliten och less att behöva träna på eftermiddagar är att det var så tungfört. Jag vet att jag brukar ha svårt att komma upp i puls på rullskidor också om det rullar tyngre än normalt på grund av exempelvis regn, vind eller så. Det blir liksom inte så mycket påfrestning på syreupptaget, hjärta och lungor, utan mer någon seg styrketräning. Det kan kanske vara bra det också i viss mån, men jag behöver ju reta syreupptaget också känner jag! Nu är det som att åka med en handbroms i, jag får det inte att stämma för fem öre.. Nåja, jag ska inte deppa ihop helt (eller jo, det har jag nästan gjort efter bedrövelsen i söndags och nu detta). Jag försöker hålla mig till min plan och släppa upp igen till nästa vecka. Dock vet jag inte om jag klarar av ett dåligt långloppsresultat till, då kanske det är över för gott och jag ställer om till att träna efter husbehov och välmående. Samt kanske tävlar saker som är roligt, löpning och liknande.
Dagens intervaller höll jag till på konstsnön i Bergebo, snitthastigheten låg mellan 17,3 och 18,1, jag skäms, mycket tack vare dessa jävla sörlänningar som ska hetsa kring snitthastigheten och aldrig tycks möta motstånd kring väder, vind och andra fördärvande situationer. Såhär körde jag i alla fall:
– 2 impulser i backe á 25 stavtag
– 20 minuter tröskel 
– 6 impulser i backe á 25 stavtag
– 15 minuter tröskel
– 5 impulser i backe á 25 stavtag
– 10 minuter tröskel 
– 4 impulser i backe á 25 stavtag
– 5 minuter tröskel
– 3 impulser i backe á 25 stavtag
50 minuter tröskelintensitet i en puls och hastighet som knappt motsvarar uppvärmning, samt 20 impulser totalt. 
Hela detta spektakel till träningspass höll på i 1,45 timmar. Jag blev trött i musklerna i alla fall och kanske, kanske så kan jag få någon slags form framöver om det kanske kan glida lite lättare i spåret och att jag får bli lite mer pigg. Eller så är det helt enkelt över på grund av att jag är en svag och värdelös jävel som inte ens får bli kallad skidåkare. Det återstår att se inom en snar framtid. 
https://adamsteen.se/

Related Articles

Inredningsdetaljer

Hej kära bloggvänner. Jag har aldrig riktigt brytt mig om inredning, inredningsdetaljer eller liknande. Har tidigare mest bara tagit det som funnits till hands, antingen...

Slitsamt på bandet

Hejsan! Ny vecka igen, vad hände med helgen?! Jobbig dag mentalt idag med mycket funderingar och tankar kring livet, ekonomi och så vidare. Fick lönespecifikationen...

Kort skatepass

Hej på er! Det blev en högst spontan partykväll igår i Falun, vilket var trevligt. Därav blev dagens pass lite kortare än tänkt, men vad...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

698FansLike
3,527FollowersFollow
853FollowersFollow
375SubscribersSubscribe